Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Da’s pas comfort! Ontdek de voordelen van een combiketel

Eén compact toestel dat ervoor zorgt dat jij je woning kan verwarmen en er warm water uit de kraan komt? Een combiketel kan het. Maar dat is lang niet het enige voordeel van dit systeem. Lees snel meer!

Wat is een combiketel?

Een combiketel is de combinatie van een boiler en een cv-ketel. Met behulp van een warmtewisselaar verwarmt het systeem niet alleen je woning, maar ook je sanitair water. Wie op zoek is naar veel efficiëntie en comfort haalt dus beter zo'n 2-in-1-oplossing in huis.

Hoe werkt een combiketel?

Hoe werkt een combiketel?

De combiketels van Vaillant zijn gasketels die werken volgens de condensatietechnologie. Dat betekent dat er zelfs energie uit de waterdamp van de verbrandingsgassen wordt gehaald. Die energie zou anders verloren gaan, maar wordt hier gerecupereerd. Zo haalt je ketel een hoger rendement.

Zodra je een kraan opent, schakelt de ketel in sanitaire modus. Het koude water komt eerst in een sanitaire warmtewisselaar terecht, waar het wordt verwarmd. Het warme water verlaat dan de wisselaar en stroomt door de combiketel. De installatie schakelt weer uit wanneer je de kraan sluit.

De ecoTEC pure, ecoTEC pro en ecoTEC plus zijn klassieke combiketels. De ecoTEC exclusive heeft dan nog een extra feature: de extraCONDENS-functie. Die verwarmt superefficiënt en garandeert een jaarlijkse energiebesparing van 8%.

De voordelen van een combiketel

 • Goede hygiëne
  Het warme water staat niet stil in de boiler, wat het risico op legionella beperkt.
 • Plaatsbesparend
  In tegenstelling tot een soloketel heb je bij een combiketel geen aparte boiler meer nodig. Zo bespaar je heel wat plaats. Een combiketel is dan ook extra interessant als je bijvoorbeeld in een appartement woont.
 • Minder energieverlies
  Een boiler verliest altijd een beetje energie wanneer hij het water op temperatuur houdt: het stilstandsverlies, noemen we dat. Een combiketel is zuiniger, want hij begint pas te verwarmen zodra je de kraan opendraait.
 • Lage kosten
  Dit verwarmingssysteem is relatief goedkoop in aankoop en installatie. Daarnaast moet je slechts één systeem laten onderhouden in de plaats van twee.
 • Erg energie-efficiënt
  Dankzij hun ingebouwde hoogrendementspomp hebben de combiketels van Vaillant een hoge energie-efficiëntie en verbeterd rendement. Doordat je minder verbruikt, bespaar je geld én spaar je het milieu.

Functioneel design voor hoog comfort

Wil je een hoog warmwatercomfort en moderne technologie, maar heb je niet veel ruimte? Een combiketel is de ideale oplossing. Met de ecoTEC plus VCW heb je een supercompacte ketel voor verwarming en warm water die je evenveel gemak biedt als een soloketel met aparte boiler. Bovendien ben je zeker van een zuinige en milieuvriendelijke werking.

Warmtepomp als alternatief

Net als een combiketel zorgt ook een warmtepomp voor zowel verwarming als warm water. Bovendien kun je met een warmtepomp ook koelen. Op die manier heb je met één totaalsysteem het hele jaar door een aangename temperatuur in huis. Een warmtepomp neemt wel meer plaats in beslagJe moet genoeg ruimte hebben voor de binnenunit en buitenunit) en de installatie is iets complexer.

Advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe combiketel? Weet je nog niet welk verwarmingssysteem het best bij je past? Neem gerust contact op met een Vaillant-installateur. Je krijgt advies op maat of een vrijblijvende offerte.