Zoeken

Een duurzaam beleid

Als toekomstgericht familiebedrijf neemt Vaillant een bijzondere verantwoordelijkheid voor het milieu, zijn medewerkers en de maatschappij. Maak daarom kennis met S.E.E.D.S. . Een coherent duurzaamheidsprogramma dat staat voor Sustainability in Environment, Employees, Development & Products and Society.

 

 

 

 

 

In het Nederlands staat S.E.E.D.S. voor Duurzaamheid op het gebied van Milieu, Personeel, Ontwikkeling en Producten, en Maatschappij. Met dit initiatief heeft Vaillant België als doel om op termijn volledig klimaatneutraal te worden. Om deze ambitieuze doelstellingen te realiseren ontwikkelden we een strategie gebaseerd op acties die gericht zijn naar CO² -reductie en -compensatie.

De voornaamste acties

Zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen

Op het dak van onze hoofdzetel te Drogenbos plaatsen we 210 nieuwe zonnepanelen, goed voor een oppervlakte van 410m². Hierdoor voorzien we onze eigen elektriciteit.

Zuinig watermanagement

In alle sanitaire ruimtes werden de oude kranen vervangen door kranen met sensoren. Hierdoor herleiden we verspilling tot een minimum. Daarnaast beschikken de toiletten over waterreservoirs van 5 liter in plaats van 10 liter. Al het water is afkomstig uit 5 grote waterputten.

Elektrische bedrijfswagens

We zetten enorm in op de elektrificatie van ons wagenpark: tegen 2026 zullen alle bedrijfswagens van ons hoofdkantoor elektrisch rijden. In 2030 zullen ook alle bestelwagens volledig elektrisch zijn.

Samenwerking met SOS kinderdorpen

De Vaillant Group werkt al jaren samen met SOS kinderdorpen om een blijvende positieve impact na te laten op de gemeenschap. Dit jaar voorziet Vaillant België 10 woningen in Marche-en-Famenne van een complete verwarmingsinstallatie, één van de woningen wordt beschikbaar gesteld voor het lesgeven van kinderen.

Ontdek meer over ons internationaal duurzaamheidsrapport

 

De Vaillant Group streeft globaal naar duurzaamheid als basis van zijn handelsactiviteiten. Deze verantwoordelijkheid neemt het bedrijf dan ook heel serieus en is de leidraad voor het verdere bestaan van de groep.

 

Lees meer

Zelf energiezuiniger zijn?

Ontdek onze tips & tricks om een positieve impact na te laten

Warmtepompen als uitweg uit de energie- en klimaatcrisis

17/03/2022

Nu de prijzen voor gas en stookolie de pan uitrijzen, kijken steeds meer mensen uit naar een alternatieve oplossing. Daarbij komt een warmtepomp al snel naar boven als de ideale oplossing.

Duurzamer verwarmen met een cv-ketel? Onze vier tips

29/11/2022

Milieubewuster wonen staat steeds hoger op ieders agenda. Door je verwarming grondig aan te pakken, maak je een verschil voor zowel het milieu als je portefeuille. Heb jij thuis een cv-ketel, dan zijn er heel wat manieren om je verwarming te verduurzamen. Ontdek onze vier tips.

Van warmtepomp tot zonneboiler: kies hernieuwbare energie

18/10/2021

Heeft je verwarmingsketel zijn beste jaren achter de rug en ben je op zoek naar een milieuvriendelijker alternatief ter vervanging? In het ruime Vaillant-aanbod vind je de zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler die bij jou past. Ontdek meer over de verschillende opties, hun toepassingen en voordelen.