Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Blog

Filteren op
Alles resetten

Geen resultaten gevonden

Vaillant viert 150ste verjaardag!

In 2024 viert Vaillant een belangrijke mijlpaal. Ondertussen zijn we al 150 jaar lang pioniers op het gebied van duurzame verwarming. Onze missie vanaf dag één? Van elk huis een warme thuis maken. Vandaag ontwikkelen we energie-efficiënte en milieuvriendelijke producten voor verwarming, koeling en warmwatervoorziening.

Vaillant opnieuw verkozen tot beste merk van het jaar 2024!

De keuze van onze klanten is duidelijk: Vaillant is opnieuw verkozen tot 'Het beste merk van het jaar', en dit keer voor 2024!

Keukenboiler: over de voordelen, werking, prijs en meer

28/12/2023

Een keukenboiler is een onmisbare toevoeging aan moderne keukens. Deze compacte warmwatervoorziening biedt talloze voordelen, van snel warm water tot minder energieverspilling.

Hoe werkt een condensatieketel?

27/12/2023

Een condensatieketel is een verwarmingsinstallatie. Hij is erg energiebesparend omdat hij de warmte van zijn eigen rookgassen gebruikt. Hoe dat juist werkt, kom je hier te weten. /

Hoe verleng je de levensduur van je warmtepomp?

26/12/2023

Een warmtepomp is een fikse investering. Gelukkig betaalt de aanschaf zich na verloop van tijd volledig terug, tenminste als je warmtepomp lang genoeg meegaat. Wij geven je enkele tips om de levensduur van je warmtepomp te verlengen, zodat je zeker geen spijt krijgt van je aankoop.

Moet je je verwarming uitzetten als je op vakantie gaat?

23/12/2023

Heb jij ook een checklijstje als je op vakantie vertrekt? Koffers pakken, de koelkast leegmaken en de planten een laatste keer water geven … Maar wat met je verwarmingsinstallatie? Moet je je verwarming uitzetten als je op reis gaat?

Duurzaam verwarmen: 6 tips om energie te besparen

05/12/2023

Maar liefst zestig procent van ons energieverbruik gaat naar verwarming. Door slimmer en duurzamer te verwarmen kun je dan ook heel wat energie besparen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portefeuille! Deze energiebesparende maatregelen helpen je op weg.

Vind een warmtepompinstallateur

30/08/2023

Denk je aan een warmtepomp in jouw woning, maar zit je nog met vragen? Of ben je zeker van je keuze en wil je zo snel mogelijk overgaan tot de installatie? Een warmtepompinstallateur helpt je bij de zoektocht naar het ideale product.

Airco met buitenunit: voordelen, werking en prijs

10/05/2023

Wil je deze zomer investeren in een goede airco om je woning lekker koel te houden? Dan raden we je aan om geen mobiel toestel, maar een airco met buitenunit te laten plaatsen. Die biedt je het hele jaar door meer comfort. Ontdek alle voordelen in dit artikel.

4 veelgestelde vragen over de circulatiepomp van je cv

06/05/2023

Zonder circulatiepomp geen draaiende cv-installatie. Toch circuleren er online nog heel wat onduidelijkheden over dit onmisbare onderdeel. We beantwoorden hier vier veelgestelde vragen.

Airco prijs: hoeveel kost een lucht/lucht-warmtepomp?

20/04/2023

Airconditioning is een serieuze upgrade voor je woning. Geniet van een frisse bries op een snikhete dag of een aangenaam verwarmde woonkamer tijdens de wintermaanden. Natuurlijk komt comfort met een prijs. We nemen de factoren die hierin een rol spelen onder de loep.

Verbruik airco: hoeveel verbruikt een lucht/lucht-warmtepomp?

15/04/2023

Van een bloedhete zomerdag tot een ijskoude winternacht: een airco of lucht/lucht-warmtepomp staat het hele jaar door paraat om je woning te koelen of verwarmen. Maar hoeveel verbruikt een airco eigenlijk? Lees hier welke elementen een rol spelen.

Vaillant verkozen tot beste merk van het jaar 2023!

De keuze van onze klanten is duidelijk: Vaillant is verkozen tot ‘Het beste merk van 2023’!

Verwarmen met propaangas: meer over de prijs en jouw opties

06/04/2023

De meeste Belgen vertrouwen nog altijd op aardgas om hun woning te verwarmen. Nu het mazoutgebruik stilaan wordt afgebouwd en daarnaast ook niet elke woning aansluitbaar is op het aardgasnetwerk, lijkt verwarmen met propaan een betrouwbaar alternatief. Wil je meer weten over propaangas, de prijs en jouw opties? Lees even mee.

Kies een kleine warmtepomp voor je appartement of passiefwoning

23/03/2023

Woon je klein of is je verwarmings-, koelings- of warmwaterbehoefte beperkt, maar wil je hierin toch op een efficiënte manier voorzien? Een kleine warmtepomp is duurzaam, betaalbaar, plaatsbesparend én het perfecte verwarmingssysteem voor jou. Lees dus zeker verder.

Denk je aan een warmtepomp met buitenunit? Enkele aandachtspunten

05/03/2023

Een warmtepomp met buitenunit is uiterst efficiënt en rendabel. Je kunt rekenen op een hoger vermogen, minder lawaai omdat de compressor en ventilator zich in de buitenunit bevinden en je kunt helemaal zelf kiezen in welke ruimtes je verwarming en koeling wil. Maar dacht je al aan deze vijf puntjes? Als je een warmtepomp met buitenunit wil laten installeren, hou je hier het best goed rekening mee.

Een handig overzicht van onze slimme applicaties

21/02/2023

Wij ontwikkelden enkele technologische snufjes om de gebruikservaring van je verwarmingssysteem te maximaliseren. De connectiviteit tussen de apparaten creëert nog meer functionaliteiten om de temperatuur in je leefruimte op een intuïtieve manier te bedienen. Ontdek hier alle nieuwtjes!

Een slimme wifi thermostaat voor meer comfort en een lagere factuur

15/01/2023

De wereld evolueert snel. Kijk maar naar de evolutie van technologie en de opkomst van AI. Ook Vaillant investeert in een hypermoderne toekomst door de gebruiker via geconnecteerde toestellen het leven iets handiger te maken. Maar ook voor de installateur ontstaan er zo heel wat mogelijkheden om een nog betere service te verlenen. Ontdek in het artikel alles over geconnecteerde systemen en slimme thermostaten!

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

02/12/2022

Een warmtepomp is een bijzonder comfortabele én duurzame manier om je woning te verwarmen en te koelen. Maar sommige mensen maken zich zorgen over het geluid dat een warmtepomp produceert. Is die bezorgdheid terecht? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Duurzamer verwarmen met een cv-ketel? Onze vier tips

29/11/2022

Milieubewuster wonen staat steeds hoger op ieders agenda. Door je verwarming grondig aan te pakken, maak je een verschil voor zowel het milieu als je portefeuille. Heb jij thuis een cv-ketel, dan zijn er heel wat manieren om je verwarming te verduurzamen. Ontdek onze vier tips.

Investeer nu in de toekomst met een zonneboiler

29/11/2022

De torenhoge energieprijzen doen veel mensen nadenken over hun verwarming, zeker nu de winter eraan komt. Een zonneboiler wordt dan ook alsmaar populairder. Je bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen én zo’n systeem heeft een positieve impact op je energieverbruik. Ontdek snel nog meer voordelen!

Tijd voor een nieuwe ketel: dacht je al aan deze opties?

19/10/2022

Als je verwarmingsketel het stilaan laat afweten, begin je het best na te denken over een nieuwe ketel. We helpen je graag op weg in die zoektocht. Lees meer.

Je huis lekker koel houden? Kies voor een split airco

02/08/2022

De zomer komt eraan! Dat betekent zalige zonnestralen, lekker lang licht, vakantie en terrasjes … Maar helaas ook: hittegolven en een drukkende warmte die in huis blijft hangen. Met een split airco (de ‘gewone’ vaste airco) is dat probleem gelukkig snel opgelost.

De beste warmtepomp voor jouw woning?

01/08/2022

Bepalen wat voor jou de beste warmtepomp is, dat kun je helaas moeilijk zelf. Die beslissing hangt namelijk niet alleen af van jouw verwachtingen, maar ook van je woonsituatie en heel wat technische aspecten. We lichten kort toe welke factoren van tel zijn.

Hoe onderhoud je je zonnepanelen?

01/08/2022

Heb jij zonnepanelen op je dak? Door de gratis energie van de zon te gebruiken, doe je je verwarmingskosten aanzienlijk dalen. En je draagt je steentje bij aan een gezond milieu. Maar hoe onderhoud je je zonnepanelen het best, zodat je altijd een optimaal rendement geniet? Je leest het hier.

Een omkasting voor je warmtepomp: dit moet je weten

25/07/2022

Ben je helemaal overtuigd van de ecologische en financiële voordelen van een warmtepomp, maar ben je minder fan van de opzichtige buitenunit in je tuin? Dan biedt een omkasting de oplossing. Zo geniet je volop van het comfort van een warmtepomp én van een mooie tuin zonder storende elementen. Er zijn een paar factoren waar je rekening mee moet houden, volg even mee.

3 verrassende redenen om een airco te kopen

14/07/2022

Met steeds hetere en drogere zomers op komst, is een airco een absolute must in huis. En thuiswerken doe je ook gewoon liever in een heerlijk frisse home office, toch? Er zijn oneindig veel redenen om een airco te kopen. Aan deze had je misschien nog niet gedacht.

Wat is een buitenvoeler, en hoe helpt die je besparen?

28/06/2022

Heb je er al eens bij stilgestaan hoe je jouw verwarming aanstuurt? Een efficiënte regeling zorgt ervoor dat je geen energie verspilt, en kan dus een belangrijk verschil maken op je factuur. Een kamerthermostaat ken je waarschijnlijk wel, maar heb je al gehoord van een weersafhankelijke regeling met buitenvoeler?

Wat is een warmtepomp, en is het iets voor jou?

24/05/2022

Energieprijzen die ongekende hoogtes bereiken, maken van verwarming vandaag een ‘hot’ topic. Investeren in een warmtepomp wordt zo alsmaar aantrekkelijker. Maar wat is een warmtepomp precies? En is het toestel geschikt voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject?

Da’s pas comfort! Ontdek de voordelen van een combiketel

18/05/2022

Wist je dat het mogelijk is om met één toestel zowel je huis te verwarmen als warm water uit de kraan te laten komen? Met behulp van een warmtewisselaar verwarmt een combiketel niet alleen je woning, maar ook je sanitair water. In tegenstelling tot bij een soloketel heb je dus geen aparte boiler meer nodig. Maar dat is lang niet het enige voordeel van een combiketel. Lees snel meer!

Airco als verwarming? Het kan!

17/05/2022

Bij het woord ‘airco’ denk je ongetwijfeld meteen aan heerlijke verkoeling op snikhete zomerdagen. Maar wist je dat je met een airco je huis ook kunt verwarmen in de winter? Zo’n totaalsysteem brengt heel wat voordelen met zich mee.

Alles wat je moet weten over een verwarmingsketel

17/05/2022

Ben jij aan het renoveren of een nieuwe woning aan het bouwen en overweeg je om een verwarmingsketel te installeren? Dan zijn er verschillende opties, afhankelijk van de beschikbare voorzieningen in je straat en wat je zelf belangrijk vindt. In dit artikel zetten we je op weg.

De vernieuwde vSMART-applicatie

09/05/2022

Ontdek in het artikel hoe de vernieuwde features van de vSMART-app zich vertalen naar voordelen voor jou.

Is een hybride warmtepomp iets voor jou?

13/05/2022

Ben je van plan om een warmtepomp te installeren in je bestaande woning? Goed idee, want het is een erg duurzame verwarmingsoplossing! Heb je nog wel een goed werkende verwarmingsketel die niet meteen aan vervanging toe is? Dan is een hybride warmtepomp misschien iets voor jou. Je ontdekt er alles over in dit artikel.

Vervang je elektrische verwarming door een lucht/lucht-warmtepomp

05/04/2022

Elektrische verwarming bestaat in veel verschillende vormen.. Er zijn geen fossiele brandstoffen voor nodig, maar het hoge verbruik leidt wel tot een stevige energiefactuur. Een lucht/lucht-warmtepomp is eenvoudig te installeren en biedt een superefficiënte totaaloplossing als alternatief. Maar wat zijn daar precies de voordelen van?

Warmtepompen als uitweg uit de energie- en klimaatcrisis

17/03/2022

Nu de prijzen voor gas en stookolie de pan uitrijzen, kijken steeds meer mensen uit naar een alternatieve oplossing. Daarbij komt een warmtepomp al snel naar boven als de ideale oplossing.

Warmtepomp en zonnepanelen

25/02/2022

Als je kiest voor zonnepanelen én een warmtepomp zet je dubbel in op hernieuwbare energie. Je draagt bij aan de energietransitie en klimaatneutraliteit. Wat maakt van zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp verder nog zo’n gouden duo?

Warmtepomp voor appartementen

24/02/2022

De warmtepompen van Vaillant behoren tot de stilste van de markt, veel modellen zijn erg compact en in sommige gevallen heb je zelfs geen buitenunit nodig. Dat maakt dat er absoluut mogelijkheden zijn om een warmtepomp in je appartement te installeren. Toch is het goed om jezelf enkele vragen te stellen wanneer je een warmtepomp aanschaft voor een appartement.

Het rendement van een warmtepomp

18/01/2022

Als je van plan bent om een warmtepomp te installeren, wil je vast en zeker ook weten wat het rendement van een warmtepomp is. Een warmtepomp mag dan wel erg duurzaam zijn, de installatie ervan vraagt de nodige investering en die kost wil je dan ook graag terugverdienen dankzij een goed rendement.

Warmtepomp: verwarming op z’n duurzaamst

08/11/2021

Wil je graag je verwarmingsinstallatie vervangen? Je leest hier hoe een warmtepomp de verwarming van je woning op een efficiënte en ecologische manier op zich kan nemen.

Slimme thermostatische radiatorkranen: meer comfort, minder kosten

08/11/2021

Je verwarmingssysteem mag nog zo nieuw, zuinig en tiptop in orde zijn: als het niet goed is afgesteld, heb je er maar weinig plezier van en is het al zeker niet duurzaam. En dat afstellen, doe je met een thermostaat.

Denk je nu meteen aan een centraal systeem dat ervoor zorgt dat je hele huis dezelfde temperatuur krijgt? Dan hebben we nieuws voor jou, want er bestaan ook thermostatische radiatorkranen, waarmee je de temperatuur in elke kamer apart kunt regelen. Meer nog: er bestaan slimme thermostatische radiatorkranen, zoals de ambiSENSE-oplossing van Vaillant, waarmee je de temperatuur per kamer gewoon met je smartphone of tablet regelt.

Een airco laten plaatsen? Dit moet je weten

05/11/2021

Met een lucht/lucht-warmtepomp of airco in je woning geniet je op warme dagen van een frisse binnentemperatuur en hou je het in de winter ook lekker warm. Da’s interessant. Denk je eraan om een airco te laten plaatsen? Lees dan zeker even mee.

Van warmtepomp tot zonneboiler: kies hernieuwbare energie

18/10/2021

Heeft je verwarmingsketel zijn beste jaren achter de rug en ben je op zoek naar een milieuvriendelijker alternatief ter vervanging? In het ruime Vaillant-aanbod vind je de zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler die bij jou past. Ontdek meer over de verschillende opties, hun toepassingen en voordelen.

Een nieuwe gascondensatieketel plaatsen

18/10/2021

Wil je je oude verwarmingsketel vervangen door een nieuwe? Da’s zeker een goed idee. Na verloop van tijd werkt je ketel niet meer zo efficiënt en dat wordt dan weer duidelijk op je energiefactuur. Kom meer te weten over je verschillende opties en waarop je het best let tijdens de aankoop van je gascondensatieketel.

Je verwarming vervangen door een duurzamer alternatief

18/10/2021

Voelen je radiatoren de laatste tijd koud aan, maakt je ketel ongewone geluiden, of word je soms in het midden van je douche getrakteerd op een lading koud water? Dan is het tijd om je verwarming te vervangen. Bij Vaillant vind je sowieso een waardig alternatief. Lees snel verder en kom meer te weten over de verschillende opties.

Wat komt er kijken bij de installatie van een warmtepomp?

11/10/2021

Een warmtepomp installeren heeft heel wat voordelen. Het is namelijk een erg duurzame én milieuvriendelijke oplossing – op voorwaarde dat je warmtepomp een optimaal rendement heeft. Lees hier welke voorbereidingen je moet treffen om een warmtepomp te installeren en hoelang de installatie precies duurt.

Je mazoutketel vervangen: wat zijn de opties?

07/10/2021

Heeft je mazoutketel z’n beste jaren achter de rug of schakel je om ecologische redenen over naar een alternatief? Het Vaillant-gamma biedt heel wat waardige vervangers. Je ontdekt ze hier.

Ga je renoveren? Overweeg dan een warmtepomp!

06/10/2021

Ben je je woning volop aan het renoveren? Dan is het geen slecht idee om een warmtepomp te installeren. De voordelen van een warmtepomp zijn namelijk niet enkel weggelegd voor nieuwbouwwoningen. Afhankelijk van het soort renovatie heb je verschillende opties. Ontdek er hier alles over!

De 10 voordelen van een warmtepomp op een rijtje

01/10/2021

Ben je aan het bouwen of intensief aan het renoveren en ben je er nog niet helemaal uit welke verwarmingsinstallatie je juist wil? Misschien is een warmtepomp wel iets voor jou! Om de keuze te vergemakkelijken, sommen we hieronder alvast alle voordelen van een warmtepomp op.

Thermische opslag: duurzaam alternatief voor terugdraaiende teller

27/09/2021

Op 14 januari 2021 besliste het Grondwettelijk Hof om het principe van de terugdraaiende teller ongedaan te maken. Wie zonnepanelen, een digitale meter en/of een warmtepomp heeft, zal hier vanaf 1 maart 2021 financieel de gevolgen van zien. Thermische opslag en een slimmer elektriciteitsverbruik lijken de beste alternatieven. Lees even mee.

Elektrische cv-ketel: van elektriciteit naar zalig comfort

13/09/2021

Is je oude cv-ketel aan vervanging toe en ben je op zoek naar een manier om je woning slim en aangenaam te verwarmen? Misschien is een elektrische cv-ketel wel iets voor jou. We zetten de belangrijkste info op een rijtje.

Wat is het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren?

12/05/2021

Je ziet steeds vaker zonnepanelen opduiken op daken van huizen en bedrijfsgebouwen. Logisch, want zonne-energie heeft een cruciale rol bij de energietransitie waarbij duurzamer verwarmen een belangrijke factor is. Toch zijn niet alle zonnepanelen dezelfde. Sterker nog, sommige panelen die je op daken aantreft, zijn zelfs geen fotovoltaïsche zonnepanelen, maar zonnecollectoren. Het verschil tussen beide leggen we je graag uit in dit artikel.

Een warmtepomp combineren met radiatoren: hoe zit dat precies?

12/03/2021

Een warmtepomp installeren is een uitstekend idee als je je woning duurzaam wil verwarmen, koelen en van sanitair warm water voorzien. Maar misschien vraag je je af of je zo’n warmtepomp dan op radiatoren kunt aansluiten? En kunnen dit dan gewoon je bestaande radiatoren zijn, die je vroeger gebruikte met je oude verwarmingsketel? Dit artikel schept duidelijkheid!

Vaillant maakt slim wonen makkelijker dankzij KNX

15/03/2021

Domotica maakt slimme woningen pas écht slim. Onze regelaars multiMATIC VRC 700 en sensoCOMFORT VRC 720 zijn voortaan compatibel met de KNX-standaard, wat het nog makkelijker maakt om je verwarming, sanitair warm water en koeling aan te sturen. Lees snel verder.

Convectoren voor een warmtepomp: wat is het en wat doen ze precies?

11/03/2021

Op een warmtepomp kun je niet alleen vloerverwarming aansluiten, maar ook convectoren. Maar hoe werken die en waar zit precies het verschil met radiatoren? Dat ontdek je in dit artikel.

De elektrische boiler en andere elektrische waterverwarmers

11/03/2021

We vinden het haast vanzelfsprekend dat er warm water uit de kraan stroomt als we ze opendraaien in de badkamer of in de keuken. Maar natuurlijk gebeurt die toevoer niet zomaar. Slimme technologieën zorgen ervoor dat jij heerlijk warm water krijgt, wanneer je dat wenst. Naast gas, wordt ook elektriciteit vaak gebruikt om water te verwarmen. Maar welke opties heb je op dat vlak? En is het verstandig om voor warm water in de badkamer terug te grijpen naar een elektrische doorstromer of een elektrische boiler? Je vindt alle antwoorden in dit artikel!

Een nieuwe cv-ketel kiezen? Hierop moet je letten

26/01/2021

Heeft jouw oude cv-ketel zijn beste tijd gehad? Wacht dan niet te lang om een nieuw toestel in huis te halen, als je een panne wilt vermijden. Maar waarop moet je letten als je een nieuwe cv-ketel gaat kiezen? We zetten enkele aandachtspunten op een rijtje.

Verwarming van je badkamer: al aan een infraroodpaneel gedacht?

26/01/2021

Als je uit je bad of douche stapt, wil je natuurlijk niet verkleumen, maar onmiddellijk van een aangename warmte genieten. Een infraroodpaneel biedt hiervoor een uitkomst. Dat is een elektrische verwarming voor je badkamer die een zeer hoog comfort garandeert. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

Werkt een zonneboiler ook voldoende in de winter?

26/01/2021

Een klassieke elektrische boiler is niet de meest energiezuinige oplossing voor je woning. Als je het sanitair water voor je badkamer en keuken op een duurzame manier wil verwarmen, kies je beter voor een zonneboiler. Dat systeem werkt met zonnecollectoren op het dak die zonne-energie omzetten in warmte. Maar wat als het koud weer is? Werkt een zonneboiler bijvoorbeeld voldoende tijdens de gure wintermaanden? Het antwoord op deze vraag ontdek je in dit artikel.

Zo bereken je het juiste vermogen voor je cv-ketel

26/01/2021

Een oude cv-ketel vervangen door een nieuw exemplaar is een slim idee! Zo ben je altijd zeker van de perfecte temperatuur in huis en krijg je meteen sanitair warm water wanneer jij dat wil. Bovendien bespaar je met een condenserende ketel tot 35% energie tegenover een niet-condenserend model. Al die voordelen gelden natuurlijk alleen wanneer je nieuwe cv-ketel het juiste vermogen heeft. Hoe je dat berekent, lees je in dit artikel.

Hoe een radiator ontluchten?

03/11/2020

Hoort u tikkende of andere ongewone geluiden in uw verwarmingsbuizen? Dat is niet alleen vervelend, het kan er ook op wijzen dat er luchtbellen in uw verwarmingssysteem zitten. Lucht in de leidingen zorgt ervoor dat het verwarmingswater minder goed door de radiatoren stroomt en de warmte minder gelijkmatig verspreid wordt in de ruimte. Misschien zal u ook merken dat de radiatoren aan de onderkant warm zijn, maar aan de bovenkant koud blijven.

Zeker als het opnieuw kouder wordt, kan het heel vervelend zijn als uw verwarming niet optimaal werkt. Gelukkig kan het probleem snel opgelost worden door uw radiatoren te ontluchten. Dit kan u eenvoudig zelf doen en is ook veilig als achteraf blijkt dat er toch geen lucht in de radiatoren zat. Bovendien bent u snel klaar: per radiator doet u er zo’n vijf minuten over. Wij tonen hoe u daarbij te werk gaat.

Zo voorkom je een CO-vergiftiging

25/01/2021

Helaas sterven er in België nog jaarlijks enkele tientallen mensen als gevolg van een koolstofmonoxidevergiftiging. Daarnaast belanden er ieder jaar om dezelfde reden een duizendtal slachtoffers in het ziekenhuis. De gevolgen van een CO-vergiftiging zijn dan ook niet min: van hoofdpijn en duizeligheid tot zelfs een coma en uiteindelijk de dood. Gelukkig kun je deze sluipmoordenaar uitschakelen. Met deze tips voorkom je een CO-vergiftiging in je woning.

Het verschil tussen een warmwaterboiler en een buffervat uitgelegd

01/09/2020

Is je boiler aan vervanging toe? Dan botste je in je zoektocht naar informatie over een nieuw exemplaar misschien op warmwaterboilers en buffervaten. Ontdek in dit artikel wat een buffervat precies is en hoe het verschilt van een boiler..

Een warmtepomp als airco?

01/06/2021

Tegenwoordig zijn de zomers heel wat warmer dan vroeger en je woning koelen is daarom niet langer een luxe, maar een absolute noodzaak. Op hete dagen kan een warmtepomp met een geïntegreerde koelfunctie dienstdoen als een airco en binnen voor de nodige verfrissing zorgen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ontdek je in dit artikel.

Duurzaam verwarmen met een slimme thermostaat

04/08/2020

Domotica maakt steeds vaker zijn opwachting in moderne woningen. Technische snufjes zoals een slimme thermostaat zijn dan ook niet langer toekomstmuziek. Deze intelligente regeling voor je verwarming is superhandig én helpt je ook besparen. Hier lees je alles over dit interessante toestel.

Da’s slim: gebruik de Niko Home Control om je verwarmingsketel te bedienen

09/11/2021

De verwarmingsketels van Vaillant bieden je een groot comfort. Maar wist je dat het ook mogelijk is om jouw verwarmingsinstallatie vanop afstand te bedienen? Het automatiseringssysteem Niko Home Control is namelijk volledig compatibel met onze slimme thermostaat vSMART. Hoe dat precies werkt, ontdek je in dit artikel.

De EPC-waarde van je huis verlagen  

07/05/2020

De EPC-waarde van je huis verlagen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portefeuille. Als de EPC-waarde van je huis te hoog ligt, heeft dat namelijk grote gevolgen op je energieverbruik. In dit artikel ontdek je wat die EPC-waarde nu juist is en welke maatregelen je kunt nemen om haar te verlagen. 

Het onderhoud van je warmtepomp

Een warmtepomp installeren heeft tal van voordelen. De verwarmingsoplossing is erg duurzaam, omdat ze gebruik maakt van hernieuwbare energie. Het is echter wel belangrijk dat je je warmtepomp goed onderhoudt voor een optimale werking. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het onderhoud van je warmtepomp.

5 tips om je huis te isoleren

07/05/2020

Als je duurzaam wil verwarmen, is een goede verwarmingsinstallatie uiteraard essentieel. Daarnaast is isolatie echter onontbeerlijk. Als je huis niet goed geïsoleerd is, gaat alle warmte namelijk verloren, waardoor je verwarming veel meer warmte moet produceren. Warmteverliezen doen niet alleen het rendement van bijvoorbeeld een warmtepomp teniet, ook bij een verwarmingsketel is dat het geval.

De juiste warmtepomp kiezen voor jouw situatie: waarop moet je letten?

03/06/2024

Ben je overtuigd van de vele voordelen van een warmtepomp en overweeg je de installatie van zo’n systeem? Gelijk heb je, want een warmtepomp biedt niet alleen een groot comfort, maar is bovendien een zeer duurzame manier om je woning te verwarmen. Maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer en twijfel je over welk type warmtepomp je moet kiezen? We zetten voor jou de verschillende soorten en de aandachtspunten op een rijtje.

Het verbruik van een warmtepomp

05/05/2020

Als je duurzaam wilt verwarmen is een warmtepomp zeker een goed idee. Die maakt namelijk voor een groot deel gebruik van hernieuwbare energie uit de bodem, de lucht of uit water. Daarnaast wordt je warmtepomp ook een handje geholpen door een kleine hoeveelheid elektriciteit. De vraag is alleen: hoe groot is dat verbruik nu eigenlijk? We vertellen je er meer over in dit artikel.

Werkt een warmtepomp nog voldoende in de winter?

05/05/2020

Zoals het woord al zegt, haalt een warmtepomp zijn energie uit warmte. Die is , afhankelijk van het type warmtepomp, afkomstig uit de bodem, de lucht of het grondwater. Maar is het in de winter niet te koud voor een goede werking van je warmtepomp? Of erger nog: valt ze dan niet helemaal stil? In dit artikel stellen we je gerust.

Een warmtepomp zonder buitenunit: kan dat?

05/05/2020

Overweeg je om een warmtepomp te laten installeren, maar twijfel je of je genoeg plaats hebt? Geen zorgen, warmtepompen zijn er in verschillende soorten en maten. Er bestaan zelfs types zonder buitenunit. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Wat moet je weten over het koudemiddel van je warmtepomp?

04/05/2020

Een warmtepomp biedt niet alleen heel wat comfort, het is ook een bijzonder efficiënte, energiezuinige en milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen, te koelen en om sanitair warm water te produceren. Voor de werking van je warmtepomp is een koudemiddel essentieel. Maar wat is dat precies en hoe werkt het? Je ontdekt het in dit artikel.

Hou je huis koel tijdens de zomer

11/02/2020

In de zomer kan de temperatuur al snel aardig oplopen. Met deze tips zorg je ervoor dat het toch aangenaam koel blijft in huis!

Vloerverwarming met een warmtepomp? Ontdek de voordelen!

20/01/2020

Ben je een nieuwbouwwoning aan het bouwen en wil je je droomhuis graag voorzien van vloerverwarming? Goed idee! Waarom zou je die vloerverwarming trouwens niet combineren met een warmtepomp? Niet alleen sluiten vloerverwarming en een warmtepomp perfect op elkaar aan, het is ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam. Ideaal dus! Ontdek alle voordelen in dit artikel.

Wat is het verschil tussen airco en een lucht/lucht-warmtepomp

18/10/2019

Terwijl je in de winter graag een lekker warm huis wilt, is er in de zomer niets heerlijker dan een heerlijk frisse woning. Investeren in een goed verkoelingssysteem is dus zeker geen overbodige luxe, maar ga je daarbij voor een klassieke airco of voor een lucht/lucht-warmtepomp? En wat zijn nu precies de verschillen tussen beide systemen? Je ontdekt er alles over in dit artikel.

Je oude elektrische boiler vervangen door een warmtepompboiler?

18/10/2019

Is je elektrische boiler aan vervanging toe en overweeg je om hem in te ruilen voor een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing, zoals een warmtepompboiler? Of ben je een nieuwe woning aan het bouwen en wil je er graag een warmtepompboiler in installeren? Goed idee! Ontdek hier waarom.

De terugverdientijd van je warmtepomp: dit moet je weten

18/10/2019

Wil je graag een warmtepomp installeren, maar schrikt de investering je een beetje af? Dan moet je weten dat een warmtepomp over het algemeen een goed rendement heeft. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de terugverdientijd van je warmtepomp.

Wanneer moet je je stookketel vervangen?

18/10/2019

Is je stookketel al wat ouder en overweeg je een efficiëntere oplossing, maar ben je niet zeker of je stookketel wel écht aan vervanging toe is? In dit artikel ontdek je wanneer je de overstap moet maken.

Zonneboiler installeren? Deze factoren beïnvloeden de prijs

18/10/2019

Ben je van plan om een zonneboiler te installeren? Goed idee! Een zonneboiler is namelijk een duurzaam alternatief voor een klassieke warmwaterboiler. Maar hoe zit het nu juist met de prijs van een zonneboiler? In dit artikel ontdek je welke factoren een invloed hebben.

Cv-ketel of warmtepomp: wat past het beste bij jou?

10/12/2019

Is je cv-ketel aan vervanging toe en twijfel je over de overstap naar een warmtepomp? Of heb je net een huis gebouwd en weet je niet of je voor een cv-ketel of warmtepomp moet kiezen? In dit artikel ontdek je wat voor jou de beste keuze is!

De voordelen van een hoogrendementsketel op een rijtje

18/10/2019

Hoogrendementsketels worden tegenwoordig meestal condensatieketels genoemd, omdat ze de warmte in de rookgassen (de condensatie) gebruiken. Het voordeel daarvan is dat de ketels een erg hoog rendement hebben – vandaar de naam. Maar dat is lang niet het enige voordeel van HR-ketels. In dit artikel zetten we alle voordelen van een HR-ketel op een rijtje.