Ontdek ons gamma water/water-warmtepompen
1 - 2 van 2 resultaten
flexoCOMPACT exclusive
Efficiënt, flexibel en uiterst stille warmtepomp met ingebouwde warmwaterboiler voor alle toepassingen
- Toepasbaar voor verschillende energiebronnen: bodem, lucht, water
- Green iQ-technologie: duurzaam, energie-efficiënt, geconnecteerd
- Hoge COP en moderne Scrollcompressor met 10 jaar garantie
- Sanitair warmwaterboiler in roestvrijstaal van 175 liter
flexoTHERM exclusive
Efficiënt, flexibel en uiterst stille warmtepomp voor alle toepassingen
- Toepasbaar voor verschillende energiebronnen: bodem, lucht, water
- Green iQ-technologie: duurzaam, energie-efficiënt, geconnecteerd
- Hoge COP en moderne Scrollcompressor met 10 jaar garantie
- Besturing vanop afstand via de multiMATIC VRC 700, VR 921 en multiMATIC app
1 - 2 van 2 resultaten
De voordelen van een water/water-warmtepomp
Werking van een water/water-warmtepomp
Een zuigpomp brengt grondwater van een waterwinningsput naar de warmtepomp.
De warmte van het grondwater wordt vervolgens gebruikt om het gebouw te verwarmen en om sanitair warm water te produceren.
Het afgekoelde grondwater loopt ten slotte via de absorptieput terug naar de natuurlijke waterbron. In sommige gevallen kun je voor dit pompsysteem bestaande putten gebruiken.
Vereisten voor het gebruik van grondwater
Overweeg je een water-waterwarmtepomp? Weet dan dat er enkele belangrijke voorwaarden zijn voor de aanleg van zo’n installatie:
- Je hebt een vergunning nodig van de waterbeheerder.
- Er moet voldoende grondwater beschikbaar zijn.
- Het grondwater moet een bepaalde kwaliteit hebben. Zo moet het arm aan kalk en mineralen zijn.
- Na de warmteabsorptie moet het water opnieuw naar de waterlaag kunnen worden afgevoerd.
Aanleg waterput
Voor de aanleg van de waterwinnings- en absorptieputten zijn geen boringen nodig. Wel is een controle van de kwantiteit en kwaliteit van het grondwater essentieel.
Dankzij de hoge gemiddelde temperatuur van grondwater – het hele jaar door circa 10°C – hebben water/water-warmtepompen een zeer hoog rendement. In de zomer kun je met een daarvoor geschikte warmtepomp ook koelen.
Wat is de prijs van een water/water-warmtepomp?
Bij water/water-warmtepompen moeten het meeste grondwerken uitgevoerd worden, daarom kosten zij vaak ook het meest: er moeten twee putten geboord worden tot de ondergrondse waterlaag: één om het water omhoog te pompen en één om het water achteraf terug te pompen.
Ontvang advies op maat voor een water/water-warmtepomp
Of lees meer over de prijs van een warmtepomp
Premies
Een financieel duwtje kan nooit kwaad. Daarom is het goed om te weten dat er aantrekkelijke premies zijn voor de aanschaf van een lucht/water-warmtepomp.
Interessante uitbreidingen voor een water/water-warmtepomp
Zonnepanelen
Fotovoltaïsche zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Ze zijn daardoor de perfecte aanvulling op een warmtepomp want een deel van de elektriciteit die je warmtepomp nodig heeft wordt op deze manier gratis opgewekt via de energie van de zon.
Warmtepompboiler
Een warmtepompboiler produceert op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier sanitair warm water door energie te halen uit de omgevings- of buitenlucht. Het is de ideale vervanging van een oude elektrische boiler én in Vlaanderen heb je momenteel recht op een extra premie.
Slimme regeling
Haal het maximale uit je warmtepomp door gebruik te maken van een intelligente regeling. Een weersafhankelijke regeling houdt rekening met de buitentemperatuur bij het aansturen van je verwarming. Met een slimme thermostaat kan je je warmtepomp op afstand besturen.
Deze artikels interesseren je misschien ook?
Een warmtepomp als airco?
01/06/2021
Tegenwoordig zijn de zomers heel wat warmer dan vroeger en je woning koelen is daarom niet langer een luxe, maar een absolute noodzaak. Op hete dagen kan een warmtepomp met een geïntegreerde koelfunctie dienstdoen als een airco en binnen voor de nodige verfrissing zorgen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ontdek je in dit artikel.
De juiste warmtepomp kiezen voor jouw situatie: waarop moet je letten?
03/06/2024
Ben je overtuigd van de vele voordelen van een warmtepomp en overweeg je de installatie van zo’n systeem? Gelijk heb je, want een warmtepomp biedt niet alleen een groot comfort, maar is bovendien een zeer duurzame manier om je woning te verwarmen. Maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer en twijfel je over welk type warmtepomp je moet kiezen? We zetten voor jou de verschillende soorten en de aandachtspunten op een rijtje.
Werkt een warmtepomp nog voldoende in de winter?
05/05/2020
Zoals het woord al zegt, haalt een warmtepomp zijn energie uit warmte. Die is , afhankelijk van het type warmtepomp, afkomstig uit de bodem, de lucht of het grondwater. Maar is het in de winter niet te koud voor een goede werking van je warmtepomp? Of erger nog: valt ze dan niet helemaal stil? In dit artikel stellen we je gerust.
10 mythes ontkracht
Twijfel je over de aankoop van een warmtepomp? We ontkrachtten de 10 meest voorkomende mythes rond warmtepompenin onze praktische gids.
Krijg advies op maat van je woning
Een Vaillant-installateur geeft je graag advies.