Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Een omkasting voor je warmtepomp: dit moet je weten

Ben je helemaal overtuigd van de ecologische en financiële voordelen van een warmtepomp, maar ben je minder fan van de opzichtige buitenunit in je tuin? Dan biedt een omkasting de oplossing. Zo geniet je volop van het comfort van een warmtepomp én van een mooie tuin zonder storende elementen. Er zijn een paar factoren waar je rekening mee moet houden, volg even mee.

Omkasting voor elke soort warmtepomp?

Een omkasting is mogelijk voor elke soort warmtepomp met een buitenunit: een lucht/water-warmtepomp en een lucht/lucht-warmtepomp. Een bodem/water-warmtepomp heeft sowieso geen buitenunit (maar voor de installatie moeten er wel boringen in je tuin gebeuren). Weet wel dat een omkasting altijd een negatieve invloed heeft op het rendement van je warmtepomp. Daarom zouden we ze niet aanraden.

Een omkasting voor je warmtepomp: dit moet je weten

Wat met het geluid?

De warmtepompen van Vaillant behoren tot de stilste op de markt en voldoen aan alle Europese richtlijnen over het maximale aantal decibels dat een warmtepomp mag produceren. Door een omkasting kan je warmtepomp plots wel meer lawaai maken, omdat het geluid terugkaatst. Daar is gelukkig een oplossing voor! Silent blocks zijn voetjes van piepschuim die de trillingen dempen en zo het geluid verminderen. Ook met de silent modus werkt je warmtepomp stiller.

Wat als je warmtepomp onderhoud nodig heeft?

Wanneer een technieker langskomt voor onderhoud of herstellingen, moet de buitenunit vrij toegankelijk zijn. Dat betekent dat je de omkasting er volledig moet kunnen afhalen. Daarnaast is het belangrijk om af en toe zelf bladeren of ander vuil uit de omkasting te halen. Denk eraan dat een warmtepomp die goed onderhouden wordt, niet alleen een hoger rendement maar ook een langere levensduur heeft. Zo verdien je je investering op de lange termijn het efficiëntst terug!

Benieuwd welke warmtepomp voor jou geschikt is?

Een Vaillant-installateur geeft je graag advies.

Geen resultaten gevonden

Deze artikels interesseren je misschien ook

Hoe verleng je de levensduur van je warmtepomp?

26/07/2024

Een warmtepomp is een aanzienlijke investering, maar gelukkig betaalt deze zich na verloop van tijd volledig terug. Met de juiste zorg en onderhoud kun je de levensduur van je warmtepomp aanzienlijk verlengen. In dit artikel geven we je waardevolle tips om de levensduur van je warmtepomp te maximaliseren, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

Werkt een warmtepomp nog voldoende in de winter?

05/05/2020

Zoals het woord al zegt, haalt een warmtepomp zijn energie uit warmte. Die is , afhankelijk van het type warmtepomp, afkomstig uit de bodem, de lucht of het grondwater. Maar is het in de winter niet te koud voor een goede werking van je warmtepomp? Of erger nog: valt ze dan niet helemaal stil? In dit artikel stellen we je gerust.

Een warmtepomp zonder buitenunit: kan dat?

05/05/2020

Overweeg je om een warmtepomp te laten installeren, maar twijfel je of je genoeg plaats hebt? Geen zorgen, warmtepompen zijn er in verschillende soorten en maten. Er bestaan zelfs types zonder buitenunit. We vertellen je er alles over in dit artikel.