Zoeken
Vind je installateurZoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Hoe verleng je de levensduur van je warmtepomp?

Een warmtepomp is een fikse investering. Gelukkig betaalt de aanschaf zich na verloop van tijd volledig terug, tenminste als je warmtepomp lang genoeg meegaat. Wij geven je enkele tips om de levensduur van je warmtepomp te verlengen, zodat je zeker geen spijt krijgt van je aankoop.

Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

Het is moeilijk om te zeggen hoelang een warmtepomp exact meegaat. De levensduur hangt af van verschillende factoren, maar wordt in het algemeen op zo’n twintig jaar geschat. Uiteraard geldt, zoals met alles: hoe meer zorg je draagt voor je warmtepomp, hoe langer je ervan kunt genieten.

Hoe verleng je de levensduur van je warmtepomp?

2 tips om de levensduur te verlengen

  1. Laat je warmtepomp professioneel onderhouden
    Je warmtepomp is fluisterstil, en daarom durf je hem wel eens te vergeten. Toch heeft het systeem zo nu en dan wat aandacht nodig. Laat je warmtepomp ieder jaar nakijken door een professionele installateur. Je kunt een defect beter voorkomen dan genezen!
  2. Laat je warmtepomp correct afstellen
    Een van de grote voordelen wanneer je je warmtepomp laat plaatsen door een professional? Je warmtepomp wordt meteen juist afgesteld. Dat komt niet alleen het rendement ten goede, maar heeft ook een positief effect op de levensduur van je warmtepomp.

Wist je dat Vaillant tien jaar garantie geeft op de compressoren van de meeste warmtepompen? Zo ben je gerust wanneer je de stap naar een warmtepomp zet.

Wil je meer weten over de duur van een warmtepomp of heb je problemen?

Vraag dan advies op maat of neem snel contact op met je installateur.