Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Kies een kleine warmtepomp voor je appartement of passiefwoning

Woon je klein of is je verwarmings-, koelings- of warmwaterbehoefte beperkt, maar wil je hierin toch op een efficiënte manier voorzien? Een kleine warmtepomp is duurzaam, betaalbaar, plaatsbesparend én het perfecte verwarmingssysteem voor jou. Lees dus zeker verder.

uniTOWER en geoTHERM VWS 36/4.1

geoTHERM 3kW: zuinige kleine warmtepomp

De bodem/water-warmtepomp geoTHERM 3kW is een warmtepomp die aan de muur hangt en niet groter is dan een wandketel. De warmtepomp heeft een klein vermogen en is daarom dé oplossing voor woningen met een lage warmtebehoefte zoals nieuwbouwappartementen of kleine passiefwoningen. Zulke woningen zijn erg goed geïsoleerd, waardoor er minder warmte verloren gaat en een vermogen van 3 kW vaak voldoende is.

De geoTHERM haalt z’n energie gratis uit de bodem. Dat resulteert in 35 procent minder energieverbruik, tot 25 procent minder energiekosten en tot 35 procent minder CO2- uitstoot. Da’s budgettair slim gezien én goed voor het milieu.  

Naast verwarmen kan de geoTHERM 3 kW in de zomer ook je woning koelen. Deze bodem/water-warmtepomp gebruikt passieve koeling. Dankzij z’n erg energiezuinige werking geniet jij het hele jaar door van een ideaal binnenklimaat.

Ook goed om te weten: met dit systeem kom je in aanmerking voor een subsidie.  

uniTOWER: eindeloos comfort op 0,5 m²

Kun je geen geothermische warmtepomp laten plaatsen, kies dan voor een lucht/water-warmtepomp. Daarvoor heb je altijd een buitenunit nodig, maar die kun je combineren met een compacte binnenunit zoals de uniTOWER. Hij produceert sanitair water en is compatibel met de aroTHERM plus, de aroTHERM split en de geoTHERM 3 kW. Met een oppervlakte van 0,5 m² neemt hij niet meer ruimte in dan een koelkast. Bovendien bespaar je met de installatie naast plaats ook geld. De hoogrendementspomp zorgt er namelijk voor dat je energieverbruik laag blijft.

De uniTOWER bestaat uit een geïntegreerde boiler van 190 liter. Dat is ruim genoeg om aan de warmwaterbehoefte van een gezin van vier personen te voldoen met een gemiddeld warmwaterverbruik (50 liter per persoon). Ligt je verbruik toch hoger omdat je bijvoorbeeld een regendouche hebt? Dan is een boiler voor warmtepompen, zoals de uniSTOR VIH RW, een betere optie. Combineer hem met de hydraulische module.

Zijn er nog andere kanshebbers?

Ook de geothermische warmtepomp flexoCOMPACT beschikt over een boiler (van 175 liter) in de binnenunit en is daarmee een goede optie. De binnenunit van deze warmtepomp is compact, maar wel groter dan de uniTOWER. 

Of denk aan een wandhangende warmtepompboiler zoals de aroSTOR. In een bestaande woning kan een warmtepompboiler een goede investering zijn als alternatief voor een (oude) elektrische boiler.

Een warmtepomp kan niet gelijktijdig verwarmen, koelen en sanitair warm water produceren. Door een warmtepompboiler aan je installatie toe te voegen, koppel je de warmwaterproductie los van de verwarming en koeling. Het resultaat: de warmtepomp moet niet stoppen met verwarmen of koelen als er vraag is naar sanitair warm water. Bovendien kun je hierdoor mogelijks voor een warmtepomp met een kleiner vermogen gaan.

Op zoek naar een kleine warmtepomp?

Bij Vaillant vind je een warmtepomp voor echt elke woning of gezin. Onze experts staan voor je klaar met advies op maat en een vrijblijvende offerte. Contacteer vandaag nog een installateur bij jou in de buurt.