Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Keukenboiler: over de voordelen, werking, prijs en meer

Een keukenboiler is een onmisbare toevoeging aan moderne keukens. Deze compacte warmwatervoorziening biedt talloze voordelen, van snel warm water tot minder energieverspilling.

eloSTOR VEN keukenboiler

Wat is een keukenboiler?

Een keukenboiler is het kleine broertje van de gewone elektrische boiler. De meeste keukenboilers hebben een volume van 5, 10 of 15 liter. Ze zijn specifiek ontworpen om snel een kleine hoeveelheid warm water te produceren en op te slaan om bijvoorbeeld te koken of de afwas te doen.

De voordelen van een keukenboiler

Dit zijn de drie belangrijkste troeven van een keukenboiler.

  • Direct warm water: je hoeft niet te wachten tot het water opwarmt, zoals bij een centrale boiler. Handig bij keukenactiviteiten die snel warm water vragen.
  • Energie-efficiënt: een keukenboiler warmt alleen de hoeveelheid water op die je echt nodig hebt. Zo gaat er minder energie verloren.
  • Compact: door zijn afmetingen kan een keukenboiler in een kast, of boven of onder de gootsteen weggewerkt worden. Geen verspilling van kostbare ruimte, dus.
eloSTOR pro keukenboiler

Hoe werkt een keukenboiler?

Water stroomt in de boiler via een inlaatklep. Een verwarmingselement in de boiler brengt vervolgens het water op temperatuur. Door het kleine volume van de boiler gebeurt dat erg snel. Een thermostaat in de keukenboiler brengt het water tot exact de gewenste temperatuur. 

Het verwarmde water wordt opgeslagen in de kleine tank. Die is via een korte leiding rechtstreeks verbonden met je keukenkraan. Wanneer je warm water nodig hebt, komt dat dus direct uit je kraan. Het water dat wordt afgetapt, wordt ook weer meteen aangevuld en opgewarmd. Zo zit je nooit zonder warm water in de keuken.

Hoeveel kost een keukenboiler?  

De prijs van een keukenboiler hangt onder andere af van het type toestel: drukvast of drukloos. Het verschil? Een drukloze boiler voorziet één tappunt, de drukvaste kan met meerdere tappunten verbonden worden. Onze eloSTOR VEN is een drukloze keukenboiler. De eloSTOR pro is beide. Voor een keukenboiler tel je het best tussen € 200 en € 400 exclusief btw.

Mist jouw thuis nog een goeie keukenboiler?