Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Condensatieketel op mazout

Een condensatieketel op mazout komt vandaag vooral nog voor als er geen gasaansluiting is, maar door strengere milieunormen zal hij op lange termijn verdwijnen. Wil je futureproof verwarmen, dan kies je dus beter voor (de combinatie met) duurzame verwarmingstechnieken.

Wat doet een condensatieketel?

  • Een condensatieketel benut de verloren energie van de waterdamp van de rookgassen, die anders door de schoorsteen verdwijnt.
  • Bovendien verbruikt hij minder energie en is de uitstoot lager dan bij klassieke stookolieketels.
  • De werking van een condensatieketel op mazout is identiek aan die van een condensatieketel op gas.

Gebruik van biostookolie voor verwarming

Onze condensatieketels kunnen met biobrandstoffen werken, zodat jij duurzamer kunt verwarmen. Om het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen, kun je tot 20 procent biostookolie toevoegen.

Een condensatieketel op mazout combineren met hernieuwbare energie

Zonne-energie

Hybride

Zonne-energie

Zonne-energiesystemen

Onze icoVIT exclusiv stookolieketel is perfect te combineren met zonne-energiesystemen ter ondersteuning van je verwarming of voor de productie van warm water. Zo spaar je geld uit én maak je je installatie duurzamer.

Hybride

Hybride

Ook een hybride installatie met een warmtepomp is mogelijk via de sensoCOMFORT of multiMATIC. Zo’n regeling kiest op elk moment de meest efficiënte energiebron. Onze aroTHERM plus kun je onder bepaalde voorwaarden combineren met radiatoren, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor renovatie.

Europese Green Deal verbiedt stookolieketel

De Europese Green Deal streeft naar een energieneutraal Europa tegen 2050. Daarom is het sinds 1 januari 2022 in Vlaanderen verboden om een mazoutketel te installeren bij nieuwbouw of een ingrijpende energetische renovatie. Ook als er een gasaansluiting beschikbaar is, mag je niet meer kiezen voor stookolie. Voor Brussel zal dat vanaf 2025 gelden.

Je mazoutketel vervangen: wat zijn de opties?

 

Premies

Stookolie is een vervuilende manier om te verwarmen en wordt alsmaar duurder. Misschien overweeg je daarom over te stappen naar een andere energiebron. Als je overschakelt van verwarming op mazout naar een verwarming met hernieuwbare energie, maak je kans op een premie.

 

Mazoutcheque

Indien je op mazout verwarmt, dan heb je wellicht recht op een eenmalige verwarmingstoelage als tussenkomst voor je stookoliefactuur. Maar wanneer heb je nu recht op deze tussenkomt? Iedereen die gedomicilieerd is in een ééngezinswoning of een appartement waar er tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023 mazout in bulk werd geleverd komt in aanmerking. Let op: je kan de tegemoetkoming slechts éénmalig aanvragen, ook als je meerdere stookoliebestellingen geplaatst hebt.

Meer informatie over de mazoutcheque

Meer informatie nodig?

Vraag zeker advies bij een installateur in jouw buurt of ontdek ons productgamma.