Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Villa Nieuw-Buinen

Het is najaar en fris buiten. Binnen in de grote huiskamer van cv-installateur Gert Vlieghuis en zijn gezin aan de Hollandialaan in het Drentse Nieuw-Buinen is het behaaglijk warm. Hiervoor zorgt het allSTOR buffersysteem van Vaillant die in een grote ruimte achter in de vrijstaande woning is geïnstalleerd.

Goed geïsoleerde, stille systemenen

Het manshoge, vloerstaande witte buffervat met zonnemodule en warmwatermodule wordt rechts geflankeerd door de geoTHERM warmtepomp. Alle onderdelen zijn aan elkaar gekoppeld met geperste koperen leidingen. De kwaliteit spat er vanaf en verraadt duidelijk de meesterhand van Gert Vlieghuis zelf. Hij heeft het goed geïsoleerde, stille systeem in één week zelf geïnstalleerd met ondersteuning van de Technisch Project Adviseur van Vaillant.

Solarvloeistof

Het geheim van het energiebesparende en milieuvriendelijke allSTOR buffersysteem van Vaillant is de effectieve combinatie van zonnewarmte, buffervat en een back-upsysteem zoals een warmtepomp, cv-ketel of houtkachel. Thermische zonnecollectoren met solarvloeistof op het dak vangen de zonnewarmte op.

Deze zonnewarmte wordt via de zonnemodule afgegeven aan het cv-water in het buffervat dat vervolgens wordt rondgepompt in het cv-circuit. De warmwatermodule zorgt dat de hoge temperatuur uit het buffervat via een kwalitatief hoogstaande rvs-warmtewisselaar wordt afgegeven aan het tapwater. Is er te weinig zon, dan schakelt het systeem automatisch een back-upsysteem in. Bijvoorbeeld een warmtepomp of cv-toestel.

De geproduceerde warmte wordt vervolgens afgegeven aan het cv-water in het buffervat. Een intelligente regeling stuurt het systeem aan waarbij steeds wordt gekozen voor de warmtebron met het hoogste rendement.

Betrouwbaar systeem

Het huis van de familie Vlieghuis is goed geïsoleerd en heeft vloerverwarming onder de tegelvloer op de benedenverdieping en convectors op de slaapkamers boven. Het dak is al enkele jaren geleden vol gelegd met zonnepanelen voor het opwekken van groene stroom.

Innovatie en duurzaamheid zijn duidelijk geen loze kreten voor Gert Vlieghuis. Samen met zijn vrouw runt de installateur al zeven jaar een succesvol cv-installatiebedrijf en zelf zit hij vijftien jaar in het vak. “In dit ‘groene’ plaatje past precies het allSTOR buffersysteem met warmtepomp.

Het is een betrouwbaar systeem omdat Vaillant het merendeel van de componenten en toestellen zelf maakt. Dat doen maar weinig fabrikanten. Als cv-installateur vind ik het belangrijk dat mijn klanten gebruik maken van een kwalitatief goed systeem zonder storingen. Vaillant maakt dit helemaal waar!

Het allSTOR buffersysteem zit bovendien technisch geweldig in elkaar en het installeren is mij super goed bevallen. Mede door de professionele ondersteuning van Vaillants Technisch Project Advies.”

Maatpak

Rinus Heins is technisch projectadviseur bij Vaillant en heeft Gert begeleid bij de installatie en het inregelen van het allSTOR buffersysteem.

“We stellen het systeem ook in bedrijf en nemen pas afscheid als alles perfect functioneert. Daarnaast adviseren we bij het bepalen van de tankinhoud en het aantal benodigde thermische zonnecollectoren. Een allSTOR buffersysteem wordt namelijk per project samengesteld. Het is net een maatpak. We gaan dan uit van een gemiddeld dagelijks waterverbruik van 60 liter per persoon. Aan de hand daarvan wordt de tankinhoud en het aantal zonnecollectoren bepaald.”

De installateur kan dus helemaal vertrouwen op de kennis en kunde van Vaillant, benadrukt Wilko Giethoorn, rayonmanager van Vaillant in Noord-Oost Nederland.

“Voordeel is dat we alles in één hand hebben en dus zelf verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van onze producten. De installateur heeft één aanspreekpunt en er is geen discussie achteraf. Vooral de aftersales is belangrijk. Eén telefoontje naar Vaillant en het is opgelost! Helder voor de installateur, fijn voor zijn klanten.“

Hoog comfort

Het grootste voordeel van Vaillants allSTOR buffersysteem met warmtepomp is het hoog comfort doordat dit systeem zowel kan verwarmen als koelen.

Door continu gebruik te maken van gratis beschikbare zonne-energie en bijna geen beroep te doen op primaire energie maakt het allSTOR buffersysteem van Vaillant milieuvriendelijk en duurzaam. Bovendien is het systeem veelzijdig en compleet.

Afhankelijk van het warmwatergebruik kan de warmte in het buffervat meer of minder worden gereserveerd voor kraanwater of cv. Daarnaast varieert de inhoud van het buffervat van driehonderd tot wel tweeduizend liter en is er de mogelijkheid om vaten parallel te schakelen tot maximaal zesduizend liter. Hierdoor is het allSTOR buffersysteem ook geschikt voor utiliteitsbouw.

Gebruikers van het ‘groene’ systeem profiteren volop van een maximale EPC-verlaging. Bovendien levert dit systeem een aanzienlijke besparing op de energiekosten op en wordt de CO2-emissie met meer dan 35% verlaagd.

Interesse in een warmtepomp?

Een Vaillant-installateur geeft je graag advies.