Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Exclusieve woning met XL-warmwaterbehoefte

Mi Casa, specialist in exclusieve woningen in massieve houtbouw, leverde onlangs in Knokke een unieke kijkwoning op. Met vloerverwarming, een zwembad, poolhouse, master- en kinderbadkamer, buitendouche en zelfs hondendouche is de behoefte aan verwarming en warmwater er niet min. Installatiebedrijf Quartier koos met een cascade van twee aroTHERM split VWL 125/5 AS lucht/water-warmtepompen van Vaillant voor een toepassing die helemaal voldoet aan de wensen van de bouwheer.

Mi Casa

XL warmtebehoefte

De opdracht voor projectleider Chris Lacante van installatiebedrijf Quartier was in verschillende opzichten niet bepaald alledaags. “Een bewoonbare oppervlakte van 430 m² en de uitgebreide sanitaire voorzieningen vroegen om een toepassing met een groot verwarmend vermogen. De klant opteerde er bovendien voor om woning en sanitair water volledig met warmtepompen te verwarmen, maar zonder diepteboringen. Ook fotovoltaïsche panelen waren geen optie.”

Daniel Vankerkhoven (Vaillant) - Yannick De Mol (Vaillant) - David Houthoofd (Mi Casa) - Chris Lacante (Quartier)

Flexibiliteit

De lucht/water-warmtepomp aroTHERM met splittechnologie bleek in combinatie met een uniSTOR warmwaterboiler met een opslagcapaciteit van vijfhonderd liter geknipt voor de opdracht. Daniel Vankerkhoven, salesmanager projecten bij Vaillant, wijst als bijkomend argument op de vrij grote afstanden tussen de binnen- en buitenunit. “De connectie tussen beide door middel van koudemiddelleidingen met een kleine diameter vereenvoudigt de installatie en zorgt voor minder warmteverlies. We overbruggen er tegenwoordig tot veertig meter mee. Voor appartementsblokken ligt een hoogteverschil van dertig meter perfect binnen de mogelijkheden.” Opvallend zijn ook de vier aparte verwarmingszones, een discipline waarin Vaillant zich volgens de installateur telkens weer onderscheidt. Hij blikt gewoontegetrouw terug op een vlotte plaatsing. “Vaillant verzekert me zowel van uitstekende producten als van een adequate service. We weten dat we onze klanten met hun toestellen een uitstekende kwaliteit aanreiken.”

twee aroTHERM split VWL 125/5 AS lucht/waterwarmtepompen met uniSTOR warmwaterboiler: inhoud 500 l

Rust in het Zoute

De prachtige nieuwbouwvilla, een ontwerp van architect Luc Toelen, bevindt zich in de Prins Karellaan in het Zoute, een van de meest exclusieve woonlocaties van Vlaanderen. “Geluidsdemping was bijgevolg een essentiële voorwaarde”, vult Chris Lacante aan. “De aroTHERM split VWL 125/5 AS lucht/water-warmtepomp kwam voor mij ook om die reden als beste uit de bus. Zowel buiten als binnen is het geluidsniveau minimaal.” David Houthoofd, verkoop- en marketingdirecteur bij Mi Casa looft de geslaagde samenwerking. “De coördinatie tussen de verschillende partners verliep gesmeerd. Ik ben opgetogen over de gekozen oplossingen en de vakkundige plaatsing door installatiebedrijf Quartier.”

Projectfiche
Bouwjaar:2019
Opleveringsjaar:2019
Verwarmingstype:vloerverwarming
Vloerbekleding:natuursteen, keramiek en parket
Ventilatiesysteem:D
Oppervlakte:430 m²
Welke installatie?
  • twee aroTHERM split VWL 125/5 AS lucht/water-warmtepompen
  • uniSTOR warmwaterboiler: inhoud 500 l
InstallateurQuartier

Krijg advies op maat van je woning

Een Vaillant-installateur geeft je graag advies.