Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Deze installatie is ecologische, kwalitatief, en betaalbaar

Voor hun nieuwbouwwoning wilden Bram en Bieke bovenal een comfortabel en gebruiksvriendelijk verwarmingssysteem. En hoewel dat wettelijk nog niet moest, kozen ze ook heel bewust voor hernieuwbare energie. Installateur Bart Timmerman hielp hen knopen doorhakken.

Eigenaars Bram en Bieke waren bij de keuze van een verwarmingssysteem voor hun nieuwe woning dubbel op hun hoede.

“In onze vorige woning, een nieuwbouwappartement, hadden we een installatie van een onbekend merk en daar hebben we alleen maar miserie mee gehad”, vertelt Bram. “Te weinig warm water als je een bad wilde nemen bijvoorbeeld, met als gevolg heel wat over en weer geloop van beneden naar boven met emmers warm. We hoorden eens rond bij vrienden en familie en zij waren allemaal heel enthousiast over Vaillant...”

En daarnaast was er die vide op het bouwplan. Bieke: “Natuurlijk wilden we graag dat het in het hele huis overal even warm was, maar hoe zat dat dan met die open ruimte? Mensen hadden ons gewaarschuwd dat onze energiefactuur met die vide wel eens hoog zou kunnen oplopen, omdat alle warmte naar boven gaat.

Maar doordat onze vloerverwarming goed is afgeregeld, bleek die angst ongegrond, er is geen enkel probleem. Blijkbaar verspreidt de vloerverwarming een soort ‘mist’ die in de ruimte blijft hangen en niet meteen opstijgt, zoals bij radiatoren wel het geval is. Tenminste: dat heeft de installateur ons laten weten.”

Een mooie EPB-score avant la lettre

Wie vandaag een nieuwbouwwoning bouwt, moet aan een pak regels voldoen qua verwarming, warmwatervoorziening en isolatie. Zo ecologisch mogelijk bouwen levert je ook extra punten op voor je E-score, en voor je E-peil. Bram: “Vandaag ben je verplicht een nieuwbouw te verwarmen via hernieuwbare energie. Onze nieuwe installatie is performant, degelijk en duurzaam.

Ook het gebruikscomfort is hoog: de instelbare programma’s zijn makkelijk te bedienen. Per dag kun je vooraf instellen tussen welke uren en tot welke temperatuur je woning verwarmd moet worden, in huis bedraagt die temperatuur 21 graden Celsius, ’s nachts 19 graden. En je kunt makkelijk bijregelen, als je bijvoorbeeld bezoek hebt tot ’s avonds laat.”

Bieke: “We hebben sinds kort een kindje, dan ga je nóg bewuster om met het milieu. Naast een ecologische reden is er ook een economische: op termijn zal het goedkoper zijn, het is dus ook beter voor onze portemonnee om op deze manier te verwarmen. Het is nu winter en onze vloerverwarming staat aan, maar behoorlijk minimaal, en toch is alles perfect verwarmd.

In de keuken hebben we een extra radiator geplaatst, omdat we dachten dat het daar ’s morgens niet snel genoeg warm zou zijn, maar die hebben we nog nooit moeten gebruiken.

Enkel in de badkamer boven verwarmen we soms een beetje bij met de radiatorverwarming, maar voor de rest kunnen we hier in huis genieten van een aangename, constante temperatuur. We hebben een kwaliteitsvolle en betrouwbare installatie die ecologisch is, betaalbaar en snel terugverdiend.”

Installateur Bart Timmerman uit Oudenburg koos in deze woning voor de combinatie van een condensatiegaswandketel en een zonneboiler.

“De beste keuze omdat deze combinatie niet veel plaats inneemt (zie foto).

De zonneboiler is erg zuinig: zo hebben ze tijdens de voorbije zomer nooit moeten bijverwarmen via de condensatieketel voor hun warmwatervoorziening. De vloerverwarming zorgt voor een beter rendement en is eventueel combineerbaar met een tweede verwarmingskring.

De thermostaat is weersafhankelijk, waardoor de temperatuur binnen automatisch wordt aangepast en je zeker weet dat je kunt genieten van het laagste verbruik.

Hoe dan ook is een gascondensatieketel, en zeker deze ecoTEC exclusiv, in combinatie met een zonneboiler een erg goede investering. Als installateur is deze combinatie ook heel eenvoudig te monteren. Ik heb geen technische ondersteuning nodig gehad, maar het is fijn om te weten dat je die bij Vaillant altijd met één telefoontje kunt krijgen. Voor mij is dat – naast de degelijkheid, de goede prijs-kwaliteitverhouding en het uitgebreide gamma - dé reden om met Vaillant te werken.”