Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Flexibel en groen verwarmen

In het centrum van Mol staat een gloednieuw appartementsblok met vijftien appartementen en vier grote handelspanden. Alle vier werden ze uitgerust met de bodem/water-warmtepomp flexoTHERM exclusive VWF S1 57/4 van Vaillant, waardoor ze volledig zelfstandig kunnen functioneren. De beste keuze voor alle partijen.

4 x flexoTHERM exclusive VWF S1 57/4 bodem/waterwarmtepomp

Niet alledaags, vier warmtepompen naast elkaar. Als je ze ziet staan, op een speciaal daartoe uitgeruste betonplaat ter hoogte van de inrit van de garage, lijken het wel de drie musketiers (die, zoals u weet, met z’n vieren waren). Achter de pompen staan de koperen leidingen, die de warmte naar de verschillende ruimtes moeten leiden, mooi te blinken. Het had ook anders gekund: één flexoTHERM exclusive met grotere capaciteit werkend in cascade, maar die optie liet de bouwheer bewust achterwege. In overleg met de installateur Thijs-Moelans uit Overpelt koos hij voor de aparte units.

Gert Mievis

Aparte afrekening

“Die handelspanden worden aan verschillende ondernemers verhuurd”, zegt Gert Mievis die de bouwheer Tony Borgmans van Geopark vertegenwoordigt. “Naast een kantoor voor de bouwheer is er een dokterspraktijk, een kledingzaak en een vastgoedkantoor. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen regeling en werking. Dan is een gescheiden warmtebevoorrading met afzonderlijke warmtepompen en afrekening de meest logische optie. Zo is er nooit discussie. Wij hadden op dat vlak al ervaring opgedaan bij de verhuring van onze industriegebouwen in Geel en Mol.”

Installateurs Kim Moelans en Dirk Thijs: "We waren het snel eens met elkaar."

Handvol troeven

Dirk Thijs en Kim Moelans bevestigen. “We waren het snel eens. Vaak kiezen projectontwikkelaars en vastgoedpromotoren in appartementsblokken als deze voor aardgas, maar voor deze handelspanden gingen alle partijen resoluut voor de geothermische warmtepompen van Vaillant. “De flexoTHERM exclusive VWF S1 57/4 is een uitstekend toestel dat aan alle voorwaarden voldoet om de verschillende panden van alle warmtecomfort te voorzien. Troeven zijn zijn Green iQ-label, zijn energie-efficiëntie, zijn connectiviteit, hoge COP (prestatiecoëfficiënt) en zijn garantie van tien jaar op de compressor. Zes boringen op 140 meter diepte, uitgevoerd door het gespecialiseerde bedrijf Gebo uit Dessel, staan borg voor de voeding.”

"Duurzaamheid staat voorop. Groen gaat voor alles."

Duurzaamheid voorop

“Wij zijn binnen Geo-groep gespecialiseerd in waterzuivering, afvalwaterbehandeling en slibverwerking. Milieubewustzijn en natuurbescherming dragen wij hoog in het vaandel. Met dit project van Geo-park begeven we ons op een nieuw terrein maar onze principes inzake milieu blijven ook hier dezelfde. Duurzaamheid staat voorop. Groen gaat voor alles.”, vervolgt Gert Mievis. “De samenwerking tussen opdrachtgever, installateur en vertegenwoordiger van Vaillant verliep vlekkeloos”, concludeert Gert Mievis. “Een voorbeeld voor andere projecten.”

Projectfiche

Projectfiche
Bouwjaar:2017-2018
Opleveringsjaar:2018
Verwarmingstype:Vloerverwarming
Vloerbekleding:Parket, tegels, steentapijt
Oppervlakte handelspanden gelijkvloers:131 m², 194 m², 180 m² en 174 m²
Welke installatie?4 x flexoTHERM exclusive VWF S1 57/4 bodem/water-warmtepomp
Installateur:Thijs-Moelans bvba, Overpelt

Krijg advies op maat van je woning

Een Vaillant-installateur geeft je graag advies.