Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Een slimme wifi thermostaat voor meer comfort en een lagere factuur

Anno 2022 is vrijwel elk multimediatoestel rondom ons op één of andere manier geconnecteerd. Bluetooth wordt in de woning minder gebruikt terwijl een wifi-verbinding vaker de voorkeur geniet wanneer het aankomt op technologische nieuwigheden. Maar naast de Smart TV en Smart horloges is het nu tijd voor de volgende stap. Via een ‘slimme thermostaat’ draadloos je centrale verwarming bedienen is voortaan realiteit! De voordelen zijn niet alleen in termen van verhoogd comfort maar zullen ook te merken zijn op je energiefactuur. Een no-brainer als je het ons vraagt!

Niet alleen zuiniger maar ook slimmer

Als fabrikant proberen we niet alleen te focussen op zuinigere en efficiëntere toestellen om energie te besparen. Wanneer we die energie ook slim gaan aanwenden, en verspilling tot een minimum wordt herleid, bespaar je nog meer grondstoffen én dus kosten. Via wifi controleer je vanop afstand je verwarming door gebruik te maken van een slimme thermostaat. De applicatie op je smartphone is geconnecteerd met de thermostaat en laat je toe om intuïtief je verwarmingsschema te bedienen en optimaliseren.

Op maat

Iedereen houdt van een persoonlijke aanpak. Net zoals andere lifestyle-applicaties helemaal afgestemd zijn op jouw wensen en noden, kan je via een wifi thermostaat het verloop van een typische week inplannen in de applicatie. Zijn de kinderen op zondagmiddag naar de jeugdbeweging terwijl jullie een lange wandeltocht maken? Dan is er absoluut geen nood voor een verwarmd huis. Plan tijdstippen in wanneer de verwarming best wordt verhoogd of verlaagd voor een optimaal verbruik. Toch last minute een wijziging in de plannen? Geen probleem, controleer vanop afstand de thermostaat die de aanpassing meteen doorvoert.

Een nog snellere dienstverlening

Een geconnecteerde verwarmingsinstallatie maakt niet alleen jouw leven makkelijker, maar ook die van je installateur. Door de online connectie kan de expert vanop afstand waken over de status van je toestel. Op deze manier kan hij proactief acties uitvoeren nog voor het defect plaatsvindt. Vooral handig in de winter wanneer niemand in de kou wil staan! Bepaalde interventies kunnen zelfs vanop afstand worden verholpen. Kwestie van tijd en hogere kosten te besparen voor alle partijen.

“Hallo, ik heb het koud.”

All-in-one connectiviteit waar ook je centrale verwarming aan is gekoppeld, ja het kan! Verbind de wifi thermostaat met het smarthome-systeem om je gebruiksgemak naar een nieuw niveau te tillen. Via spraakbesturing kan je vanaf nu lekker vanuit de zetel de verwarming aanpassen. De slimme thermostaat is via wifi eenvoudig te koppelen aan het centraal platform van Google Home, Amazon (Alexa) en Apple Homekit. Ook integratie met domoticasystemen behoort tot de mogelijkheid.

En nu concreet

Klinkt een geconnecteerde verwarming je als muziek in de oren? Ook jij kan genieten van al deze voordelen! Om je slimme verwarmingsinstallatie te complementeren heb je slechts enkele accessoires nodig. Eerst en vooral kan je zowel een nieuwe als bestaande ketel verbinden. De internetmodule bevestig je makkelijk aan of naast de ketel. Deze maakt dan verbinding met de thermostaat in de woonruimte. Met behulp van de applicatie gebruik je probleemloos je smartphone als besturing van de slimme verwarmingsinstallatie!

Wat heb je nodig voor een slimme installatie

Verbind je (nieuwe) ketel snel en probleemloos via de internetmodule met je thuisnetwerk. Na het installeren van de applicatie op je smartphone beheer je het hele systeem vanop afstand.

Internetmodule

Dit accessoire maakt de verbinding tussen je verwarmingsapparaat en het thuisnetwerk.

Applicatie

Via een handig platform beheer je vanop afstand je hele verwarmingssysteem via enkele klikken op de smartphone.

Slimme thermostaat

De nieuwe generatie kamerthermostaten beschikken over een intelligente regeling en vernieuwd desing om het gebruiksgemak nog verder te verhogen.

Meet meer, weet meer

Daarnaast biedt de slimme thermostaat (bij Green IQ) de mogelijkheid om een inzicht te geven in je actueel en historisch geschat verbruik. Dit betreft informatie over je ketel en het energieverbruik. Hierdoor kan je het gebruik van je centrale verwarmingssysteem verder optimaliseren. Bespaar makkelijk zonder in te boeten op comfort!

Nood aan meer advies of een gepersonaliseerde offerte?

Klik hieronder voor een gerichte oplossing