Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Da’s slim: gebruik de Niko Home Control om je verwarmingsketel te bedienen

De verwarmingsketels van Vaillant bieden je een groot comfort. Maar wist je dat het ook mogelijk is om jouw verwarmingsinstallatie vanop afstand te bedienen? Het automatiseringssysteem Niko Home Control is namelijk volledig compatibel met onze slimme zelflerende thermostaat vSMART. Hoe dat precies werkt, ontdek je in dit artikel.

Wat is Niko Home Control?

Net als Vaillant gaat Niko voor een optimaal comfort in elke woning. Dit bedrijf staat vooral bekend om zijn kwaliteitsvolle schakelaars en verlichting, maar is ook een toonaangevende speler op het gebied van huisautomatisering.

Met het slimme bedieningssysteem Niko Home Control monitor je voortaan je verwarming en sanitair warm water vanop afstand. Da’s handig om elke kamer in je huis te verwarmen wanneer dat nodig is. Bovendien maakt het je leven niet alleen gemakkelijker, maar bespaar je er ook energie mee.

Met Niko Home Control:

  • check en regel je de kamertemperatuur
  • kies je de verwarmingsmodus (aanwezig, afwezig, …)
  • regel je de temperatuur van je sanitair warm water
  • ‘boost’ je je sanitair warm water, zodat je snel een douche kunt nemen, ook al staat je verwarming uit
Gebruik de Niko Home Control om je verwarmingsketel te bedienen

Wat heb je ervoor nodig?

Je verwarmingsinstallatie op afstand bedienen met Niko Home Control, is mogelijk met een Vaillant-verwarmingsketel die uitgerust is met een eBUS-aansluiting (alle Vaillant-ketels van 2006 of recenter beschikken daar standaard over).

Ook heb je onze slimme thermostaat vSMART nodig. Ten slotte moet je beschikken over een goede internetverbinding, waar zowel Niko Home Control als je verwarmingssysteem mee kunnen connecteren.

Vooraleer je met Niko Home Control van start kunt gaan, moet je het systeem eerst registreren. Dat kan snel en makkelijk via mynikohomecontrol.niko.eu. Je hoeft alleen een account aan te maken en het serienummer van je vSMART in te geven.

Heb je nog vragen over de slimme bediening van je verwarmingsinstallatie via Niko Home Control? Neem dan gerust contact op met jouw verwarmingsinstallateur.

Contacteer een installateur