Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Je oude elektrische boiler vervangen door een warmtepompboiler?

Is je elektrische boiler aan vervanging toe en overweeg je om hem in te ruilen voor een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing, zoals een warmtepompboiler? Of ben je een nieuwe woning aan het bouwen en wil je er graag een warmtepompboiler in installeren? Goed idee! Ontdek hier waarom.

Een warmtepompboiler is beter voor het milieu

Een warmtepompboiler is een duurzame oplossing, omdat deze technologie gebruik maakt van hernieuwbare energie. Warmtepompboilers gebruiken de energie uit de lucht om het sanitair water op te warmen. Dit kan zowel met lucht binnenin als buiten de woning. Dankzij hun unieke werking zijn warmtepompboilers beter voor het milieu én ook nog eens driemaal efficiënter dan gewone elektrische boilers.

Je elektrische boiler vervangen door een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is beter voor je portefeuille

Een warmtepompboiler gebruikt 75% energie uit de lucht. Voor de overige 25% gebruikt een warmtepompboiler elektriciteit. Warmtepompboilers zetten de elektriciteit efficiënter in, waardoor ze tot drie keer minder verbruiken dan je oude elektrische boiler en je energiefactuur dus daalt. Een ander voordeel aan warmtepompboilers is dat ze – in vergelijking met andere producten op hernieuwbare energie – maar een beperkte investering vragen en een relatief snelle terugverdientijd hebben van amper vier jaar. Bovendien heb je bij de installatie van een warmtepompboiler in Vlaanderen mogelijk ook recht op een premie van € 400 in 2019, waardoor de terugverdientijd nog ingekort kan worden tot twee à drie jaar. Kijk zeker ook eens op premiezoeker.be of je ook recht hebt op een premie via je gemeente.

Je elektrische boiler vervangen?

Is het dus een goed idee om je elektrische boiler te vervangen door een warmtepompboiler? Jazeker! Als je een nieuwbouwwoning zet, is het al helemaal slim om meteen in een warmtepompboiler te investeren. Ben je bang dat een warmtepompboiler te groot is voor je appartement of kleine woning? Dat hoeft niet: er bestaan namelijk wandhangende modellen die bijzonder weinig plaats innemen.

 

Wil je meer informatie over warmtepompboilers?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met een installateur voor een vrijblijvende offerte!