Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Beschikbare energiebronnen voor verwarming

De juiste verwarmingsoplossing kiezen die aansluit bij jouw wensen en behoeften begint bij de keuze van een energiebron.

Alternatieve energie uit omgevingswarmte

Alternatieve energiebronnen worden steeds aantrekkelijker, onder andere vanwege de voortdurend stijgende prijzen van fossiele brandstoffen. De natuur biedt verschillende mogelijkheden om op een milieuvriendelijke en kostenbesparende manier warmte te produceren. Warmtepompen maken gebruik van de energie die de natuur ons gratis ter beschikking stelt.

Aardgas

Aardgas is een van de belangrijkste brandstoffen in de warmte- en energiemarkt. Aangezien de gasvoorraden relatief groot zijn, zal het belang van deze brandstof de komende decennia waarschijnlijk niet afnemen. Naast aardgas kunnen ook LPG en biogas worden gebruikt als brandstof voor gasgestookte ketels.

Elektriciteit

Verwarming op elektriciteit is een eenvoudige en soms bijzonder nuttige oplossing met verschillende praktische voordelen, zoals de gemakkelijke installatie. Maar op lange termijn zijn verwarmingssystemen op basis van andere energiebronnen efficiënter.

Thermische zonne-energie

Wist je dat je met een thermisch zonne-energiesysteem tot 60 % kan besparen op jouw verbruik van sanitair warm water? De zon is een onuitputtelijke bron van energie die vrijwel onbeperkt beschikbaar, CO2-neutraal en helemaal gratis is.

Stookolie

Stookolie speelt in onze samenleving nog steeds een belangrijke rol. Het dient niet alleen voor de aandrijving van motoren van auto’s, maar is in sommige gevallen ook een goede brandstof voor verwarming.