Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Welke verwarming kiezen bij renovatie?

Vind een installateur in je buurt

Kies een betrouwbare partner voor de renovatie van je verwarming

Ben je je huis aan het renoveren? Denk dan zeker ook aan je verwarming. Samen met ons netwerk van gespecialiseerde Vaillant-installateurs geven we je graag advies over de installatie van het juiste verwarmingssysteem. Ook na de installatie nemen we onze verantwoordelijkheid en zorgen we ervoor dat het systeem veilig werkt. Meer comfort, minder kosten.

Je verwarming renoveren loont

Vergelijk technologieën

Lagere kosten

Meer comfort

Vergelijk technologieën

Vergelijk technologieën

Hoe ouder je verwarmingssysteem, hoe meer gas of stookolie het verbruikt. Door (deels) over te schakelen op hernieuwbare energie, draag je zorg voor het milieu én gebruik je de gratis energie uit de natuur. Win-win!

Lagere kosten

Lagere kosten

Een nieuw verwarmingssysteem werkt efficiënter, waardoor de gebruikskosten een pak lager liggen en je dus geld bespaart. Zonder in te boeten op comfort uiteraard!

Meer comfort

Meer comfort

Met een oud verwarmingssysteem is de kans op defecten groter. Die vermijd je door je verwarming op tijd te vervangen.

Verlaag de EPC-waarde van je huis

Met een nieuw verwarmingssysteem kun je de EPC-score van je huis flink naar beneden halen. Waarom je dat zou doen?

Welke verwarming kiezen bij renovatie?

Gewone renovatie vs. ingrijpende energetische renovatie

Wat is het verschil tussen een gewone, kleine renovatie en een ingrijpende energetische renovatie (IER)? Om van een IER te kunnen spreken, moet je de buitenschil van je woning (ramen, dak, vloeren, muren) voor minstens 75 procent isoleren én de warmteopwekker vernieuwen (vervangen door bijvoorbeeld een warmtepomp of condensatieketel).

Bij een IER ontvang je achteraf een attest van het behaalde E-peil. Is dat lager dan E60, dan krijg je een korting op je onroerende voorheffing: je hoeft die dan gedurende vijf jaar niet te betalen.

Service waarop je kunt rekenen

Geniet van je huis, in het volle vertrouwen dat alles in goede handen is. Met hoogwaardige, betrouwbare en duurzame producten van Europese makelij.

Ontdek al onze diensten

Warmtepompen en condensatieketels op gas

Beide technologieën zijn mogelijk bij een renovatie. Ontdek hier welke oplossing voor jou de beste keuze is.

Hernieuwbare energie

De nieuwe norm: warmtepompen

Toekomstgericht en energiebesparend. Een warmtepomp gebruikt tot 75 procent gratis omgevingswarmte uit de bodem, de lucht of het grondwater. Daarnaast heeft een warmtepomp ongeveer 25 procent elektriciteit nodig om te kunnen werken.

  • Met een warmtepomp heb je een totaaloplossing voor verwarming, koeling en sanitair warm water.
  • Een warmtepomp werkt het best bij lageafgiftesystemen zoals vloerverwarming of ventiloconvectoren.
  • Het rendement van je warmtepomp is het hoogst als je woning goed geïsoleerd is.
  • Het is een investering die zich op lange termijn terugverdient.
  • De werkingskosten van een warmtepomp kun je nog naar beneden halen als je ook voor fotovoltaïsche zonnepanelen kiest.

Een beproefde en betrouwbare oplossing: gascondensatieketels

Condensatieketels op gas bestaan al tientallen jaren. Ze nemen niet veel plaats in en zijn makkelijk te installeren. In vergelijking met oude niet-condenserende ketels doen ze het energieverbruik met wel 30 procent dalen.

  • Met een ketel kun je niet koelen, dus daarvoor heb je nog een airco nodig.
  • Vloerverwarming, ventiloconvectoren of radiatoren – een ketel werkt goed in combinatie met eender welk afgiftesysteem.
  • Een ketel is geschikt voor bijna elke woning omdat de isolatie van je huis minder cruciaal is voor zijn werking dan bij een warmtepomp.
  • De installatiekost van een ketel is lager dan die van een warmtepomp.
  • De werkingskosten van een ketel zijn sterk afhankelijk van de energieprijzen.

Persoonlijk advies nodig?

Wil je graag een warmtepomp installeren, maar weet je niet welk type het best is voor jouw situatie? Neem dan contact op met een installateur voor informatie op maat!

Accessoires om je renovatie te verbeteren

Met de juiste accessoires maak je van je verwarmingsinstallatie één communicerend systeem waar je nog meer voordeel uit haalt. Alle Vaillant-producten zijn eenvoudig te installeren en uit te breiden naargelang wat jij wil en nodig hebt.

Slimme bediening

Met onze slimme thermostaten en regelaars controleer je je verwarming tot in de puntjes én vanop afstand. Zo bespaar je energie en zorg je nog beter voor de planeet.

Meer weten over onze slimme thermostaten

Benut de gratis warmte van de zon

Met fotovoltaïsche of thermische zonnepanelen kun je je verwarmingsinstallatie heel wat duurzamer maken. Het eerste type zet zonne-energie om in elektriciteit om je verwarming aan te sturen. Met het tweede type zet je de energie van de zon om in warmte. Thermische zonnepanelen zijn gekoppeld aan een zonneboiler, die zo het water voor je bad of douche verwarmt.

Op een groene manier water verwarmen

Een warmtepompboiler produceert op een milieuvriendelijke manier sanitair warm water en is de ideale vervanging voor je elektrische boiler. Hij maakt gebruik van gratis omgevingswarmte uit de lucht en is dus een energiezuinige oplossing. Je kunt een warmtepompboiler perfect combineren met een condensatieketel op gas. Met fotovoltaïsche zonnepanelen haal je bovendien nog meer uit je warmtepompboiler.

De garantie van de verwarmingsketels van Vaillant

Vaillant ontwikkelt robuuste en duurzame verwarmingstoestellen. Toch krijg je altijd twee jaar garantie. Als je toestel tijdens die periode productiefouten vertoont, dan neem je het best contact op met onze dienst na verkoop. Een van onze techniekers komt dan snel bij je langs.

Onderhoud door Vaillant

Ook regelmatig onderhoud is belangrijk om je verwarmingssysteem zuinig en veilig te doen blijven werken. Laat het uitvoeren door je installateur of door onze dienst na verkoop.

Wil je persoonlijk advies voor je renovatie?

Neem contact op met een Vaillant-installateur in je buurt.