Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Natuurlijk koudemiddel R290

  • Hogere efficiëntie dan andere koudemiddelen
  • Meer warmwatercomfort
  • Ideaal voor renovatie en geschikt in combinatie met radiatoren
  • Beter voor het milieu

Op weg naar een groenere toekomst

Wij streven ernaar om je verwarming duurzaam en betaalbaar te maken. Daarvoor zijn warmtepompen één van de beste oplossingen. Onze warmtepompen mogen dan al tot de beste op de markt behoren, we zijn vastbesloten om onze producten elke dag nog een beetje beter te maken. Daarom zoeken wij voortdurend naar nieuwe manieren om van onze warmtepompen voor jou de gemakkelijkste optie te maken om je comfort te maximaliseren en tegelijk het milieu te beschermen en je uitgaven te beperken.

We zijn er dan ook trots op dat onze aroTHERM plus werkt met het natuurlijke koudemiddel R290. Door de vele voordelen ten opzichte van andere koudemiddelen is het duidelijk de beste keuze om jouw en onze doelstellingen te bereiken: het heeft bijvoorbeeld een laag aardopwarmingsvermogen (GWP), hoge rendementswaarden en een hoge starttemperatuur tot 75 °C, waardoor het perfect geschikt is om bestaande gebouwen met radiatoren te renoveren. Leer meer over R290 en hoe het de natuurlijke prestaties van onze aroTHERM plus verbetert.

Wat is het koudemiddel R290?

Een onzichtbare held. R290 is de technische benaming voor het natuurlijke koudemiddel propaan. Het wordt al gebruikt in veel dagelijkse producten, zoals koelkasten, airconditioning en zelfs haarlak. Vaillant is één van de eerste bedrijven die het milieuvriendelijke koudemiddel ook gebruikt in warmtepompen.

Wat is het aardopwarmingsvermogen (GWP)?

Hoe hoger de waarde, hoe slechter voor het klimaat. Het GWP is een vergelijkende waarde die het broeikaseffect aangeeft van een broeikasgas - bijvoorbeeld een koudemiddel - als het in het milieu zou vrijkomen. Hoe hoger de waarde, hoe slechter voor het klimaat. Enkele GWP's ter vergelijking:

  • CO₂: 1
  • R290: 3
  • R32: 675
  • R410A: 2.088

De waarde geeft aan hoeveel een bepaalde massa van het koudemiddel bijdraagt tot de opwarming van de aarde in vergelijking met dezelfde massa CO2. R290 heeft 3 keer de klimaatimpact van CO₂ en dus een GWP van 3, terwijl R32, dat ook in veel warmtepompen wordt gebruikt, een 675 keer grotere impact heeft dan CO₂.

Wat zijn de voordelen van onze aroTHERM plus met R290?

Hogere efficiëntie

Ideaal voor renovatie

Hoog warmwatercomfort

Milieuvriendelijk

Hogere efficiëntie

Met R290 heeft de aroTHERM plus een hoger vermogen bij lagere buitentemperaturen dan andere warmtepompen. Tegelijkertijd bereikt hij de hoogste efficiëntiewaarden met een prestatiecoëfficiënt (COP) tot 5,4. Dit betekent dat de aroTHERM plus 5,4 kW warmte kan genereren, maar dat je er slechts 1 kW voor hoeft te betalen. Of anders gezegd: ruim 80% van de benodigde energie komt uit de lucht. Hoe hoger de COP, hoe lager de werkingskosten. Bespaar dus geld én energie door te kiezen voor onze aroTHERM plus warmtepomp met R290.

Ideaal voor renovatie

Ideaal voor bestaande gebouwen met oudere radiatoren

De aroTHERM plus met R290 is een van de weinige warmtepompen die je kunt installeren in bestaande gebouwen met radiatoren die hogere temperaturen vereisen dan gebouwen met vloerverwarming. Voor gebouwen die goed geïsoleerd zijn en uitgerust zijn met radiatoren, is de aroTHERM plus de juiste keuze om een verwarmingssysteem op fossiele brandstoffen te vervangen voor vereiste aanvoertemperaturen tot 55°C. Het is onze oplossing om bestaande gebouwen te verduurzamen en bij te dragen aan klimaatbescherming.

Hoog warmwatercomfort

Verhoogd warmwatercomfort

De aroTHERM plus met R290 garandeert warmwatertemperaturen tot 70°C in de warmtepompmodus. Dit is vooral belangrijk voor onze hydraulische binneneenheid uniTOWER plus met een ingebouwde boiler van 190 liter. Bij temperaturen van 70°C in de opslagtank krijg je 376 liter tapwater, wat 25% meer is dan met onze aroTHERM split. 376 liter, dat is genoeg voor 6 douches na elkaar. Dat is ons hoogste warmwatercomfort met een compacte uniTOWER installatie. En als je kiest voor een aparte warmwaterboiler zoals de 300-, 400- of 500-liter uniSTOR exclusive, is je warmwatercomfort nog hoger.

Milieuvriendelijk

Beter voor het milieu

De aroTHERM plus is uitzonderlijk milieuvriendelijk en helemaal klaar voor de toekomst. R290 is het beste koudemiddel voor het milieu, zoals blijkt uit het Global Warming Potential (GWP) van slechts 3. Het is nu al het koudemiddel van de toekomst, dat in aanmerking komt voor subsidies, stabiel beschikbaar is en hoogstwaarschijnlijk niet wordt beïnvloed door regelgeving.

Lucht/water-warmtepomp aroTHERM plus

Ideaal voor klimaatbewuste renovaties

  • Met koudemiddel R290
  • Fluisterstil, dus goed voor jou en je buren
  • Smart home-functies met afstandsbediening en energietransparantie
  • Bijzonder compact, zowel binnen als buiten

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan