Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Duurzaam verwarmen met een slimme thermostaat

Domotica maakt steeds vaker zijn opwachting in moderne woningen. Technische snufjes zoals een slimme thermostaat zijn dan ook niet langer toekomstmuziek. Deze intelligente regeling voor je verwarming is superhandig én helpt je besparen. Hier lees je alles over dit interessante toestel.

Duurzaam verwarmen met een slimme thermostaat

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een handige vervanger voor je klassieke kamerthermostaat of weersafhankelijke regeling. Je kunt hem op afstand bedienen met een gratis applicatie op je smartphone. Ben je je verwarming vergeten af te zetten toen thuis je vertrok? Geen probleem, je schakelt ze zo uit met je telefoon. Zo verspil je nooit meer energie en druk je je verwarmingskosten.

Je bestaande thermostaat omtoveren tot slimme thermostaat

Van de volgende regelingen maak je gemakkelijk een slimme thermostaat door de VR 921-internetmodule toe te voegen.

  • De multiMATIC en sensoCOMFORT zijn geschikt voor gebouwen met meerdere verwarmingscircuits, warmtepompen of een hybride installatie. Je kunt per kamer een verschillende temperatuur instellen. De achtergrondverlichtingsfunctie van de sensoCOMFORT zorgt er bovendien voor dat je hem ook in het donker vlot kunt gebruiken.
  • De sensoHOME is ideaal voor kleinere woningen en appartementen met een eenvoudige verwarmingsinstallatie die bestaat uit slechts één circuit. Het aantrekkelijke en minimalistische design gaat gepaard met een intuïtieve bediening.

Zelflerende thermostaat

Zelflerende thermostaten gaan nog een stapje verder: ze analyseren jouw verwarminsgewoontes en leren zo wanneer er verwarmd moet worden. De vSMART bijvoorbeeld herkent al na twee weken je verwarminspatroon en past zich moeiteloos aan. Hij houdt onder andere rekening met het warmteverlies en de opwarmtijd van je woning.

Is een slimme thermostaat iets voor jou?

Vraag je je af of je verwarming wel werkt met een slimme thermostaat? Contacteer dan je Vaillant-installateur. Je kiest het best een thermostaat bij de leverancier van je verwarmingsinstallatie. Zo heb je gegarandeerd het beste comfort en een optimale gebruikservaring.