Zoeken

De elektrische wandhangende verwarmingsketel eloBLOCK levert snel en eenvoudig de gewenste warmte

In september lanceert Vaillant de elektrische wandhangende verwarmingsketel eloBLOCK. Een uitstekende keuze voor wie een onmiddellijke, tijdelijke of vooral eenvoudige verwarmingsoplossing zoekt, die niet afhankelijk is van gas- of stookolievoorziening. Voor een eengezinswoning, vakantiehuis of appartement leent eloBLOCK zich perfect als volwaardig verwarmingssysteem, maar hij vormt ook de perfecte vermogensbooster of back-up voor een warmtepomp.

eloBLOCK elektrische wandketel

Veelzijdige verwarmingsoplossing

Beschikbaar in vier verschillende vermogens van 9, 14, 21 en 28 kW, kan de eloBLOCK op zichzelf staan als verwarmingsoplossing voor eengezinswoningen, vakantiehuizen of appartementen. Ook hybride installaties met een warmtepomp of warmtepompcascade die wat extra vermogen kunnen gebruiken of een back-upsysteem nodig hebben, vinden dat makkelijk in de eloBLOCK.

Opmerkelijk installatiegemak

Door zijn onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen is dit elektrische wandtoestel bijzonder flexibel inzetbaar. Als tijdelijke of mobiele oplossing, bijvoorbeeld, als de warmtepomp defect of nog niet aangesloten is, of zelfs voor vloerdrogen in een gesloten ruwbouw. Het installatiegemak en de korte installatietijd dragen bij tot de ruime toepassingsmogelijkheden. De eloBLOCK-versie met laagste vermogen van 9 kW biedt trouwens ook de optie tot monofasig gebruik op 230 volt.

Snelle en efficiënte werking

Zijn slimme ontwerp maakt van de eloBLOCK een bijzonder flexibele, plaatsbesparende oplossing om snel en efficiënt tot het gewenste warmtecomfort te komen. Een hoog rendementspomp zorgt ervoor dat het verwarmingswater op energiebesparende wijze doorheen het circuit stroomt, terwijl trapsgewijze modulatie een efficiënte werking garandeert.

Diverse combinatiemogelijkheden

Via eBUS laat een eloBLOCK wandketel zich ook soepel integreren in een uitgebreider Vaillant systeem. De combinatie met een boiler of buffervat met drinkwaterstation, bijvoorbeeld, maakt sanitair warmwatervoorziening mogelijk. Met behulp van een fotovoltaïsch systeem kan de eigenaar de benodigde elektriciteit voor eloBLOCK bovendien deels zelf opwekken. Ook installatie in cascade kan perfect.

sensoCOMFORT weersafhankelijke regeling

Makkelijke bediening

Stuurt de eloBLOCK één verwarmingscircuit aan, dan biedt de nieuwe sensoHOME kamerthermostaat ruim voldoende bedieningsmogelijkheden. Een extra buitensensor maakt er een weersafhankelijke regelaar van. Maakt de elektrische verwarmingsketel deel uit van een groter geheel, dan vormt de nieuwe weersafhankelijke systeemregelaar sensoCOMFORT de betere keuze. Hij kan tot negen gemengde verwarmingscircuits en warmwaterproductie aansturen.

Beide draadloze regelaars kregen een strak design en laten zich vlot aansturen via intuïtieve aanraaktoetsen en een gebruiksvriendelijke menustructuur. Voor bediening vanop afstand zorgt de even nieuwe sensoAPP, die wel alle comfort behoudt van zijn met een Red Dot Design Award bekroonde voorganger, de multiMATIC.

Veilig en betrouwbaar

De eloBLOCK heeft de nodige zelfbeveiligingsmechanismen ingebouwd. Zo zorgt automatische volgordebepaling ervoor dat de weerstanden uniforme bedrijfsuren leveren. Bij risico op vorst zal een eloBLOCK automatisch aanslaan, om zowel zichzelf als de boiler te beschermen. Daalt de waterdruk in het verwarmingssysteem tot onder het noodzakelijke niveau, dan zal hij zichzelf uitschakelen, om opnieuw op te starten na bijvulling en herstelling van het drukniveau. Het nodige warmtecomfort blijft dus ook in de winter verzekerd.

Vrijwel onderhoudsvrij

Zijn hoogwaardige componenten maken van eloBLOCK een veilige en betrouwbare verwarmingsketel. Gezien er geen fossiele brandstoffen aan te pas komen, vraagt hij ook nog eens nauwelijks onderhoud, wat zich op termijn zal laten voelen in de kosten.