Zoeken

Nieuwe lucht/lucht-warmtepompreeks climaVAIR

In april lanceert Vaillant een nieuwe reeks airco's: climaVAIR. Het uitgebreide gamma staat in de eerste plaats in voor koeling, maar ook verwarming is perfect mogelijk. De milieuvriendelijke en zeer efficiënte climaVAIR-oplossingen zijn uiterst betrouwbaar en beloven een lange levensduur en optimaal comfort.

Milieuvriendelijke koeling

Door de steeds warmere zomers stijgt de nood aan verkoeling, maar tegelijk vraagt het groeiende milieubewustzijn om milieuvriendelijke oplossingen. Daar biedt de nieuwe climaVAIR lucht/lucht-warmtepompenreeks: airco en verwarming van Vaillant een gepast antwoord op. Haar werking op basis van R32 koelmiddel verlaagt haar Global Warming Potential (GWP) met een derde ten opzichte van de vroegere gebruikte koelmiddelen.

Duurzame verwarming

De climaVAIR draagt bovendien een A+++-energielabel en gaat er dus ook qua efficiëntie op vooruit, met een SEER tot 6,30 en een SCOP tot 4,0. Een extra voordeel: door het koelingsproces om te draaien, kan de climaVAIR in de winter net zo goed ingezet worden voor duurzame verwarming. Zo biedt climaVAIR meteen de ideale oplossing ter vervanging van elektrische verwarming. In vergelijking met elektrische verwarming is een climaVAIR lucht/lucht-warmtepomp tot vier keer zuiniger en kan ze maar liefst 75% besparen op verbruik en 50% op de energiefactuur.

Uitgebreide installatiemogelijkheden

Deze lucht/lucht-warmtepompreeks biedt tal van installatiemogelijkheden. Alleen al de monosplit toepassing op basis van één buiteneenheid en één wandhangende binneneenheid is beschikbaar in vier verschillende vermogens van 2,5 kW tot 6,5 kW. In de multisplit toepassing kunnen tot vier binnenunits aan de buitenunit gekoppeld worden, variërend van 4 tot 8 kW. Daarbij is er keuze tussen een type dat zich op de vloer of aan het plafond laat monteren, een wandhangend model of een inbouwcassette. In combinatie met een harmonieus, aantrekkelijk design met discrete digitale display zorgt dit ervoor dat een climaVAIR vlot zijn plaatsje vindt in elke ruimte en elk interieur. Elke binnenunit laat zich trouwens afzonderlijk bedienen en een gelijktijdige installatie van de vier units is zelfs niet vereist.

Efficiëntieverhogende functionaliteiten

Met de nieuwe DC-technologie werken zowel de ventilator als de compressor van het toestel nu nog zuiniger. Dat vertaalt zich in een laag energieverbruik en beperkt bovendien het geluidsniveau. Diverse interessante functionaliteiten werken de milieuvriendelijkheid en efficiëntie van de climaVAIR nog verder in de hand. ‘Sleep’ verhoogt of verlaagt de temperatuur (naargelang de modus) automatisch met 1 à 2 C° per uur in de eerste twee uur en houdt de bereikte temperatuur dan een aantal uur aan. Er is een timerfunctie om de binnenunit automatisch op te starten na afwezigheid en in turbostand werkt de ventilator op volle kracht om het verwarmings- of koelvermogen maximaal te benutten en snel tot de gewenste temperatuur te komen.

Diverse comfortopties

Ook naar comfort ging de nodige aandacht uit. De ‘I Feel’-functie geeft de keuze tussen een thermostaat op de binnenunit of een temperatuursensor ingebouwd in de afstandsbediening. Naast de turbostand zijn er nog vijf andere mogelijke ventilatorsnelheden en zowel verticale als horizontale luchtstuwing is een optie. Wie zijn rust sterk op prijs stelt, kan het toestel in de stille modus zetten. Zelfs aan een vlotte reiniging is gedacht: het kost geen enkele moeite om de filters te verwijderen en het frontpaneel is makkelijk te reinigen.

Betrouwbaarheid en lange levensduur

Qua betrouwbaar en lange levensduur laat climaVAIR zich evenzeer kennen als een typische Vaillant-oplossing. De slimme ontdooiing voorkomt ijsvorming op de warmtewisselaar en houdt de ontvochtigingsfunctie zelfs bij extreme weersomstandigheden in stand. In de koelmodus blijft een climaVAIR onberispelijk werken bij temperaturen van -15°C tot +48°C en in warmtemodus van -15°C tot +24°C. Het doordacht design beschermt tegen beschadiging en draagt zo bij tot de lange levensduur. Tot slot is de binneneenheid voorzien van een actieve ionisator, die de lucht in de ruimte zuiver, geurloos en bacterie- en schimmelvrij houdt, en van een X-fan-functie, die de warmtewisselaar droog houdt en zo ook roest- en bacterievorming vermijdt.

Installatie- en onderhoudsgemak

Met de climaVAIR krijgen ook installateurs een krachtige uitbreiding van hun aanbod. Zij vinden bij Vaillant een one-stop-shop voor verwarming, ventilatie en koeling. Net als voor andere producten uit het Vaillant-gamma mogen zij rekenen op een makkelijke installatie en onderhoud. Plaatsing van de buizen is zowel achteraan als aan de beide zijden mogelijk en zowel de filters als alle interne componenten zijn goed bereikbaar voor reiniging of nazicht.